2024. 06. 14. péntek

Vazul
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

Blokád alá vette a Jobbik a tranzitzónát

Hétfő reggel Stummer János regionális igazgató vezetésével a budapesti Jobbik blokád alá vette a verseny utcai Novák piac területét a tranzitzóna elleni tiltakozásképpen.

Az eseményről készült videófelvétel itt tekinthető meg: https://youtu.be/xOnbiZKEunQ

Mint ismert, a VIII. kerületi Verseny utcában, a korábbi piac helyén lesz az egyre agresszívebb migránsok új tranzitzónája a fővárosban. A budapesti Jobbik határozott álláspontja az, hogy a tranzitzónák áthelyezése ugyanolyan látszatintézkedés a főváros vezetése részéről, mint a funkcióját tökéletesen ellátni képtelen kerítés, s ahogyan a kormány kerítés mentén felépített bevándorláspolitikája megbukott, úgy Tarlós István új tranzitzónája is meg fog.

Budapest nem menekülttábor! A mai naptól kezdve folyamatosan tiltakozni fogunk a 373 millióból felépíteni kívánt új tranzitzóna ellen, s ha kell, polgári engedetlenséggel fogjuk megakadályozni a munkálatok megkezdését.

A budapesti Jobbik szerint sem tranzitzónának, sem pedig menekülttábornak nincs helye a főváros területén belül. Felszólítjuk Tarlós István főpolgármestert, hogy a rendőrséggel együttműködve védje meg a budapesti lakosokat az illegális bevándorlóktól, tisztítsa meg a köztereket és állítsa helyre a rendet a pályaudvarokon. Mindaddig blokád alatt fogjuk tartani a verseny utcai piac területét, amíg Tarlós István vissza nem vonja a tranzitzóna létesítésére vonatkozó tervet, és le nem veszi a Fővárosi Közgyűlés napirendjéről az erre vonatkozó pontokat. A Jobbik álláspontja egyértelmű a tekintetben, hogy hol van a helyük a Magyarország terültére megérkező illegális bevándorlóknak. Ez pedig nem a főváros területén található, hanem közvetlenül Magyarország határainál, külön erre a célra felállított és az Európai Unió forrásaiból finanszírozott biztonsági zónákban.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek