2024. 02. 20. kedd

Aladár, Álmos
1 EUR 388 HUF
1 GBP 453 HUF

Beteg gyerekek helyett saját strómanjaira küldjön behajtókat a kormány!

A Jobbik szerint elfogadhatatlan, hogy miközben évente több tízezer honfitársunk kényszerül elhagyni szülőföldjét, a magyar kormány ahelyett, hogy segítené, akadályozza visszatérésüket. Ismert: a külföldön élő, illetve onnan hazatérő magyarok rendszeres elszenvedői a hivatalos dokumentumok kiállítása körüli káosznak, amely elsősorban az anyakönyvi kivonatok, útlevelek, illetve TAJ-kártyák kiállításakor jelentkezik.
A napokban egy hároméves kislány kálváriájáról értesülhettünk a sajtóból, akinek szülei másfél éve hazaköltöztek, de azóta nem tudtak TAJ-kártyát csináltatni gyermeküknek. Emiatt egy egyszerű vérvétellel járó kórházlátogatás is több tízezer forintba kerül, nem fizetés esetén pedig behajtókkal fenyegetik meg a szülőket.

A probléma súlyosságával a kormány is tisztában van, Lázár János idén tavasszal törvénymódosítást helyezett kilátásba, amely azóta sem készült el. A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy ne várjon a Jobbik 2018-as kormányra jutásáig, és azonnali hatállyal lásson hozzá mind a tartósan külföldön élő, mind a hazatérő magyar állampolgárok hivatali ügyintézésének normalizálásához.

Bencsik János országgyűlési képviselőjelölt, a Jobbik Nemzetpolitikai Kabinet alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Mit jelent a tantrikus érintés?
Maga a tantrikus érintés egy modern kifejezés, hiszen ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy “felszabadulás a kiterjedés által”. Sok ember van a Földön, …