2022. 12. 6. kedd

Miklós
1 EUR 412 HUF
1 GBP 479 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Bencsik János Facebook-bejegyzése: A feljelentésem nyomán nyomozást rendeltek el az érdi játszótér ügyében

Bencsik János Facebook-bejegyzése: A feljelentésem nyomán nyomozást rendeltek el az érdi játszótér ügyében

Bencsik János Facebook-bejegyzése: A feljelentésem nyomán nyomozást rendeltek el az érdi játszótér ügyében.

Ma kaptam meg az értesítést, miszerint a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a BTK 165. § (1) bekezdésébe ütköző, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétségének megalapozott gyanúja miatt elrendelte a nyomozást.
Mint ismert, szeptember végén, a választások előtt két héttel Érd azóta leváltott fideszes polgármestere, T. Mészáros András úgy adta át a város új játszóterét, hogy az még nem készült el teljesen, több helyen vascsövek, gödrök, szabadon hagyott kábelek és el nem zárt építési törmelékek tették veszélyessé a használatát. Az önkormányzat értelmezése szerint valójában nem “átadták”, csupán “felavatták” a területet, ahol néhány napos “próbaüzemet” tartottak.

Feljelentésemben rámutattam, hogy a játszótérnek használatba vétel előtt, próbaüzem esetén is meg kellett volna felelnie a vonatkozó minisztériumi rendeletnek (GKM, 78/2003), amely szigorú követelményeket ír elő a gyermekek biztonságának és testi épségének megőrzése céljából. Ez alól a felelősség alól nem bújhat ki sem az engedélyeztető, sem az üzemeltető, sem a volt polgármester, aki arra biztatta az érdi családokat, hogy bátran vegyék azt birtokba.

Örülök, hogy nemcsak én, hanem a rendőrség is megalapozottnak találta a gyanút, és a nyomozás lefolytatására az elfogultság kizárása érdekében nem az érdi, hanem a Ráckevei Rendőrkapitányságot jelölték ki.

Bízom a nyomozás alaposságában és eredményességében.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek