2024. 07. 15. hétfő

Henrik, Roland
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Az orosz haderőtől kér védelmet a szír ellenzék

A szíriai fegyvernyugváshoz csatlakozott szír ellenzéki erők szombaton arra kérték az orosz védelmi minisztériumot, hogy védje meg őket az Iszlám Állam terrorszervezet fegyvereseitől. Orosz részről készek eleget tenni a kérésnek – tudatta a Magyar Békekör Szergej Kuralenko altábornagynak, a szíriai fegyvernyugvás összehangolásával megbízott központ vezetőjének közlése alapján.

A tábornok elmondta, hogy drasztikus változás következett be a latakiai központ február 23-i megalakítása óta. Az ellenzék eleinte a szír kormánnyal szemben kért garanciát az orosz haderőtől a fegyvernyugvás betartására, az utóbbi napokban viszont már arra kérte az orosz hatóságokat, hogy az Iszlám Állammal szemben védjék meg, mert a terrorszervezet fejvadászatot indított azon ellenzéki vezetők ellen, akik aláírták a fegyvernyugvási megállapodást.

Kuralenko elmondta, hogy az orosz-amerikai megállapodás keretében létrehozott latakiai központ feladata a szír kormány és a nem terrorista ellenzék közti tárgyalás előmozdítása és a humanitárius segélyek célba juttatása.

A magyar közszolgálati média nem tájékoztatott a fenti tényekről – jegyezte meg a Békekör.+++

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…