2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 467 HUF

Az önképzés fontosságára hívja fel a figyelmet Jobbik Ifjúsági Tagozat 2016-ban

A Jobbik Ifjúsági Tagozata 2016-ra meghirdette az önképzés évét. Az elnevezés egyik olvasata a tagságunknak szól. Kormányzásra készülő párt utánpótláscsapataként elengedhetetlen feladat önmagunk fejlesztése, sosem lehetünk elégedettek magunkkal, készülnünk kell hazánk és a magyar emberek szolgálatára. Ugyanakkor az elnevezés általános üzenet minden magyar fiatal felé is. A tanulás, a tudás megszerzése állandóan változó világunkban folyamatos tevékenység kell, hogy legyen, amely nem csak a világ eseményeinek jobb megértéséhez segíthet hozzá, hanem az egyéni boldogulásunk első számú eszköze is. Társadalmi szinten az önképzés egyúttal egyéni és nemzeti versenyképességünk, nemzetközileg pedig szellemi fölényünk biztosításának kulcsa.

A Jobbik IT hagyományosan, minden évben kiemel a sokszínű tevékenységéből egyet, és arra különös figyelmet fordít az adott évben. Így lett a tavalyi év az Önkéntesség éve, amikor is országos és helyi szervezeteink által szervezett akciók keretében, sok száz alkalommal végeztünk társadalmi munkát vagy szerveztünk karitatív tevékenységet. Idén sem fejezzük be az ilyen jellegű munkát, de mellette hangsúlyosan fogunk az olyan eseményekre koncentrálni, amelyek az önképzést segítik elő vagy ennek fontosságát tudatosítják, erre motiválnak minél több fiatalt.

A most meghirdetett Önképzés Éve alatt részben a már rendszeresen működő akciónk kiterjesztését, fejlesztését értjük. Az e célt szolgáló, meglévő belső programjaink, például az évenkénti vezetőképzőink és ismeretterjesztő kiadványaink – többek között a Magyar Ifjúsági Kódex és az Eszmék Könyve – ezt a célt szolgálták eddig is, ám az idei évben még több hasonló programmal és kezdeményezéssel fogunk megjelenni a nyilvánosság, különösen a magyar fiatalok előtt.

Farkas Gergely országgyűlési képviselő, a Jobbik Ifjúsági Tagozat elnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek