2021. 10. 22. péntek

Előd
1 EUR 363 HUF
1 GBP 431 HUF

Az MSZP-nek a káosz az érdeke taxi-ügyben

Taxirendelet alkotási kényszer nincs, de szándék van. A fővárosi Jobbik 2010-től szorgalmazza a rendelet megújítását több káros tapasztalat miatt, amik közül az első az utaspanaszok gyakorisága. A másik fő szempont a saját tulajdonnal közszolgáltató feladatokat vállalók és teljesítők érdekeinek képviselete, ami nem tűr halasztást. A jelenleg hatályos rendelet, mely 2000-től van érvényben, az akkori üzemanyagárból számolta és alakította ki a tarifát, amely most a trükközés indukálója. Mivel a taxis piac teljes bevételének több mint 70 százaléka az utazásszervezőké, így a tényleges taxis olykor valóban a megélhetéséért küzd. A Fővárosi Közgyűlés elé kerülő taxirendelet „A” változata egyként védi az utast és a tényleges szolgáltatót, miszerint a hatóságilag rögzített ár és az egységes arculat a jelenlegi torz állapotokban teremt rendet.

A fővárosi MSZP a kaotikus állapotok okozója, mivel minden eszköze és lehetősége megvolt olyan rendelet megalkotására, amely ütemezetten, éves kiigazításokkal rendezhette volna a taxizást Budapesten, de nem tette. Mai szerepvállalása ezért hamis, és abban érdekelt, hogy minél több egyéni vállalkozót lehetetlenítsen el.

Szabó György, a Jobbik fővárosi képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A Vasgyári Rendőrőrs területén szolgálatot teljesítő egyik körzeti megbízott fogta el azt a huszonnyolc rendbeli betöréssel gyanúsítható férfit, akit …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum