2024. 06. 22. szombat

Paulina
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Az LMP tévéközvetítéssel vetne véget a terézvárosi mutyiknak

A Lehet Más a Politika úgy módosítaná a terézvárosi képviselőtestület szervezeti és működési szabályzatát, hogy a jövőben az üléseket közvetíteni lehessen. Ha a Fidesz-KDNP valóban véget akar vetni a mutyizásoknak, akkor a mai ülésen támogatja a javaslatot. Az LMP több hónapos egyeztetés után a mai napon előterjesztést nyújtott be a VI. kerületi képviselőtestület nyilvánosságáról. A párt úgy módosítaná a helyi szervezeti és működési szabályzatot (szmsz), hogy a jövőben a testületi üléseket közvetíteni lehessen. Első lépésként egy kamerás rendszer segítségével az állampolgárok számára megtekinthetővé válnak a testületi ülésről készült videofelvételek. Később a tervek szerint az önkormányzat élőben közvetítené a helyi döntéshozást.

Most az ülésen bárki részt vehet, de a terem szűkös befogadóképessége miatt ez csak kevesek számára elérhető. Jelenleg a VI. kerületi lakosok csak a Terézváros újságban és a Terézvárosi TV-ben kapnak utólag rövid tájékoztatást a testületi ülésről, címszavakban. Az LMP szerint minden polgár joga, hogy az őt érintő döntésekről minél szélesebb körű tájékoztatást kapjon, ezért javaslatot teszünk a társadalmi részvétel biztosítása és az önkormányzati működés átláthatóságának megvalósítása érdekében.

Az LMP szerint, ha valahol, akkor Terézvárosban van igazán szükség arra, hogy a testületi ülések minél átláthatóbbak legyenek. A VI. kerület ülésein hozták meg az Andrássy úti palotákkal, a Balettintézettel, vagy legutóbb a Tűzraktérrel kapcsolatos megkérdőjelezhető döntéseket. Abban a testületben, ahol ennyi kétes – jelenleg is per alatt álló ingatlanokkal kapcsolatos – határozat született, mindenképpen szükségesnek érezzük a civil kontroll megerősítését.

A Lehet Más a Politika abban bízik, hogy a terézvárosi Fidesz-KDNP többség tartja magát egyik legfontosabb választási ígéretéhez, és támogatja a kerületi mutyizás felszámolását célzó javaslatot.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…