2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Az LMP a nők hátrányos megkülönböztetése ellen küzd

Hasonlóan értékeli a magyar nők helyzetét az LMP és a Nők a Pályán mozgalom: a munkahelyi diszkrimináció  és a kisgyermekes anyukák hátrányos megkülönböztetése ellen is fel kell lépni a következő  parlamentben. Az LMP az esélyegyenlőségről nem csak beszél: a legtöbb női jelöltet indítja a választásokon.

A Nők a Pályán megkeresésére Schiffer András válaszlevelében hangsúlyozta, hogy a Lehet Más a Politika elítéli a munkahelyi diszkriminációt, például azt, hogy a női nem képviselői gyakran alacsonyabb bérezés mellett látnak el a férfiakéval azonos státuszú munkákat. A párt igazságtalannak tartja, hogy a nőket üvegplafon állítja meg a munkahelyi ranglétrán, miközben a közbeszédben az „elnőiesedett szakmák” kifejezés a presztizsveszteség szinonimáját jelentik.

Az LMP abban kíván segítséget nyújtani, hogy a nők választásuk szerint kiteljesedhessenek a családi és a szakmai életben is. Az „azonos munkáért azonos bér” elve mellett javítanák a kisgyermekeseknek előnyös atipikus foglalkoztatási lehetőségeket – a részmunkaidő és távmunka általánossá tételét -, és bővítenék a bölcsődei és óvodai férőhelyeket.

A nőmozgalom és az LMP egyetért abban is, hogy ma még fájóan hiányzik a nők által megjelenített empátia és kompromisszumképesség a politikában. A Lehet Más a Politika ezért arra törekszik, hogy minél több nő kerüljön a parlamentbe, és képviselje – többek között – a nők érdekeit: a pártok között messze a legtöbb női képviselőjelöltet indítják a választásokon.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek