2024. 02. 20. kedd

Aladár, Álmos
1 EUR 388 HUF
1 GBP 453 HUF

Az IDE nem dől be a Jobbik cukiságkampányának

Benzinnel oltana tüzet a Jobbik ifjúsági tagozata – értékelte Szarvas Koppány, az Ifjú Demokraták alapítója a pártok ifjúsági szervezetei között tegnap lezajlott oktatáspolitikai vitát. Míg Farkas Gergely, a Jobbik IT vezetője a nyilatkozatok szintjén problémának tartja, hogy a jelenlegi oktatás konzerválja a társadalmi különbségeket, a szélsőjobboldali párt programjában valójában még inkább bebetonozná ezeket.

Ráadásul az IDE álláspontja szerint mindezt gyáván, a szavakkal való bűvészkedéssel próbálja meg leplezni a Jobbik. A Jobbik azt reméli, hogy ha differenciált oktatásnak hívják a szegregációt, akkor az majd vonzóbbá válik a választók számára. A cigányság bentlakásos iskolákba történő kényszerítésének szándéka akkor is szegregáció, ha épp sikerül rá új kifejezést alkotni.

Az IDE felhívja a figyelmet arra is, hogy a mai oktatási rendszer nagyrészt a Jobbik szemléletét tükrözi vissza – azt, ami ellen manapság tanárok, diákok, szülők tömegei tiltakoznak. A Jobbik 2010-es programjában is szerepelt ugyanis a mindenkit gúzsbakötő alaptanterv gondolata, a kötelező hitoktatás vagy erkölcstan, a tankönyvpiac államosítása – csupa olyan terv, amit aztán a Fidesz valósított meg. Nem csoda, hogy a Jobbik a tanártüntetések kapcsán csupán annyit bírt nyilatkozni, hogy a Lovasíjász megtekintését tennék kötelezővé az iskolákban.

A jó oktatáspolitika kialakításához Szarvas Koppány Bendegúz szerint nem elsősorban a többi párttal kell egyeztetni, és főleg nem a Jobbikkal. Erre alkalmasabbnak tartja a szakmai szervezeteket és a pedagógusokat, akik már meg is fogalmazták a maguk 25 és 12 pontját – melyekkel teljesen szinkronban van a DK Sokak Magyarországa programja. Az IDE és a DK a tanárok, diákok és valódi szakemberek véleményét tartja mérvadónak. És ahol csak lehet, továbbra is szembe megy a Jobbik látványos, ámde haszontalan és gyakran veszélyesen ostoba elképzeléseivel, minden lehetséges fórumon.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Mit jelent a tantrikus érintés?
Maga a tantrikus érintés egy modern kifejezés, hiszen ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy “felszabadulás a kiterjedés által”. Sok ember van a Földön, …