2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Az EP választás tétje: ne dönthessenek nélkülünk, rólunk

Üzenjük Brüsszelnek: Tiszteletet a magyaroknak! – címmel tartott  Európai parlamenti választási fórumot kedden kora este Szikszón, az Inkubátorházban dr. Mengyi Roland, országgyűlési képviselő és dr. Kovács Zoltán államtitkár.

Gál Péter, a szikszói Fidesz csoport vezetője köszöntötte a vendégeket, bemutatta az előadókat, s felkérte dr. Mengyi Rolandot beszéde megtartására.

„A magunk mögött hagyott négy év bebizonyította – amit szeretnénk, ha világosan látható lenne a következő négy évben is-, hogy erőnk az egységben rejlik” – szólt az összefogás fontosságáról az országgyűlési képviselő. A nemzetközi viszonyokat értékelve kitért arra, hogy a világban négy nagy erőtér érzékelhető, az USA, Európa, Oroszország és Kína. Magyarország ezeréves államiságú, európai nemzet, amely 2004-től tagja az EU-nak, amelynek lassan már látjuk az előnyeit. A sok kritika mellett mérlegre kell tenni minden elemet, s ez alapján dönthető el, hogy mi a jó nekünk. „Belülről kell jobbá tenni”- határozta meg a célt.  Dr. Mengyi Roland kifejtette, hogy az unió nem más, mint a nemzetek szövetsége. Elvetette az egyes, baloldali szélsőségesek által vallott Európai Egyesült Államok ötletét, s a jobboldali szélsőségesek arroganciáját, országot lejárató megnyilvánulásait is. Amit a baloldal művelt az pedig véleménye szerint felér egy hazaárulással…

Európai nemzetként helyünk van a közös asztalnál, ahol nem szabad megengedni, hogy a fontos kérdésekben nélkülünk, rólunk döntsenek – foglalta össze a közelgő EP lényegét dr. Mengyi Roland.

„Eredményekben bővelkedett a 2. Orbán kormány négy éve. Azzal nem vádolhatnak minket, hogy nem csináltunk semmit” – jelentette ki a dr. Kovács Zoltán. Kiemelte, hogy Brüsszelben eredményes érdekképviseletet csak nemzeti alapon lehetséges.  Emlékeztetett arra, hogy a bukott baloldal a csőd szélén álló országot hagyott hátra, azonban a sarkukra álltak, s először a gazdaságot sikerült talpra állítani. Unortodox, szokatlan módszereket alkalmaztak. A közteherviselésbe be kellett vonni a multinacionális cégeket. Ez teremtette meg a rezsicsökkentés alapját is. Segélyalapú társadalom helyett munkaalapút építenek. Megfelezték a politikai osztályt. Megerősítették a családtámogatási rendszert, az új alaptörvénnyel pedig két évtizedes adósságot dolgoztak le.

Dr. Kovács Zoltán részletesen kitért a médiatörvénytől az egyházi törvényen át a Tavares-jelentésig Magyarországot ért támadásokra, amely mögött a baloldal, a brüsszeli adminisztráció, illetve az extraprofitot vesztett multinacionális cégek állnak. Ezzel szemben vívta harcát a kormány, amely mögé felsorakozott az ország. A békemenetek tömegéből mindenki érthetett, akárcsak az április 6-ai történelmi győzelemből is: 2/3 áll a kormány mögött. Ez a választás volt az első, amelyen a magyarság egésze véleményt mondhatott. Az EP választásra pedig nem csupán Fidesz-KDNP, hanem nemzeti listát állítottak, amelyen helyet kaptak a határon túli nemzettársaink képviselői is. Kiemelte, hogy a két szélsőséggel szemben kell értéket választani.  A magyar föld megvédését pedig a jövő nagy harcának nevezte dr. Kovács Zoltán.

Az előadásokat követően kérdésekre válaszoltak az előadók. Zárásként arra kérték a polgárokat, hogy menjenek el szavazni és támogassák a Fidesz-KDNP nemzeti listáját.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek