2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Az Együtt elnöksége leváltotta a párt Pásztor Albertet támogató választókerületi elnökét

Az Együtt elnöksége leváltotta a párt Pásztor Albertet támogató választókerületi elnökét

Az Együtt azonnali hatállyal leváltotta Iván Tamás miskolci egyéni választókerületi elnököt, aki a párt elnökségének döntésével szemben úgy nyilatkozott: az Együtt helyi szervezete továbbra is Pásztor Albertet támogatja.
Az Együtt országos elnöksége erről szerda este közleményben tájékoztatta az MTI-t. Mint kiemelték: az Együtt-PM szövetség korábbi döntésével összhangban, a pártszövetség továbbra sem támogatja Pásztor Albert független polgármesterjelöltet Miskolcon, és ebben nem az egyéni választókerületi szervezet dönt. Ennek ellenére Iván Tamás, az Együtt miskolci választókerületi elnöke ezzel ellentétes nyilatkozatot tett.
Emiatt az Együtt elnöksége úgy határozott, hogy Iván Tamást tisztségéből azonnali hatállyal felmenti, és ellene etikai eljárást kezdeményez – olvasható a párt közleményében.
Pásztor Albert független polgármesterjelölt kedden a miskolci városháza előtt tartott sajtótájékoztatón jelentette be, hogy összegyűjtötte a szükséges ajánlásokat. A politikust korábban az MSZP, a Demokratikus Koalíció, az Együtt miskolci szervezete, és a Miskolc Lokálpatrióta Egyesület támogatta indulásában.
Kiss János, a Fidesz városi frakciójának vezetője szerdai sajtótájékoztatóján kusza ügyként, kettős beszédként értékelte a Pásztor Albert független polgármesterjelölt párttámogatása körüli történéseket. Azt mondta: tény, hogy a polgármesterjelölttől az Együtt-PM szövetség miskolci szervezete – minden korábbi híresztelés ellenére – megvonta a támogatását, a 2014-es önkormányzati választási kampány kezdetére megtagadta Pásztor Albertet.
Iván Tamás szerdán az MTI-nek úgy nyilatkozott: nem változott semmi, az Együtt-PM miskolci szervezete kiáll Pásztor Albert jelöltsége mellett, annak ellenére, hogy a pártszövetség országos vezetése ezzel ellentétes véleményen van.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek