2024. 06. 15. szombat

Jolán, Vid
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

Az amputált lábú asszonynak mindenképpen mennie kell

A mindkét lábára amputált 70 éves asszonynak július 2-án mindenképpen el kell hagynia az idősek otthonát, de nincs hová mennie – mondta el maga Nagy Lajosné a Budapest TV-ben péntek este sugárzott beszélgetésben. (https://www.youtube.com/watch?v=AU03bqfxgn4)

Nagy Lajosné (Emma néni) szerdán megállapodást írt alá László Tamás országgyűlési képviselővel (Fidesz-KDNP) a XV. kerület polgármesterével arról, hogy elhagyja az idős otthont, cserében pedig vállalja, hogy albérletbe költözik, melynek kaucióját a polgármesteri hivatal vállalja 300 ezer Forint erejéig. Megállapodás született továbbá arról is, hogy a polgármesteri hivatal átvállalja Nagy Lajosné adósságát, melyet évek óta nyugdíjából vonnak le – tudatta a Magyar Szociális Fórummal maga az érintett.

A segítséget Nagy Lajosné megköszönte, de hozzátartozóinak közös erőfeszítése dacára szerda óta még nem sikerült olyan akadálymentes albérletet találnia, amelyet a bérbeadó hajlandó lett volna a rendelkezésére bocsátani. Vagy azért nem adták ki neki, mert cigány, vagy arra hivatkozva, hogy a kerekes kocsi felkarcolná a parkettát.

Mivel vészesen közeledik a kilakoltatás időpontja, és Nagy Lajosnénak még mindig nincs hová mennie, a Magyar Szociális Fórum azzal a kéréssel fordult az emberekhez, hogy sürgősen jelezzék, hol volna olyan akadálymentes kiadó lakás, amelyet az asszony kivehetne. Simó Endre, az MSZF alapító-szervezője vasárnap azzal a megkereséssel fordult László Tamás polgármesterhez, hogy hivatala – ha már anyagi segítséget ajánlott fel – segítsen Emma néninek az állapotának megfelelő lakást is keríteni, nehogy a határidő lejárta után az utcán kössön ki. Simó hangot adott Nagy Lajosné véleményének, miszerint a legkézenfekvőbb megoldás ahhoz hasonló önkormányzati bérlakás kiutalása volna, mint amilyenből két évvel ezelőtt kilakoltatták, majd az idősek otthonába rakták. Az a lakás ugyanis akadálymentes volt, és ahhoz is megfelelő feltételeket biztosított, hogy az asszony együtt lakjon kis unokájával, akit egyhetes kora óta gyámként nevelt.

A Magyar Szociális Fórum Rokkantvédelmi csoportja július 2-án délelőtt 11.00 órakor sajtótájékoztatót tart Nagy Lajosné részvételével a Budapest, XV. kerület Erdőkerülő u. 34. sz. alatti idősek otthona előtt. Juhászné Pap Laura, a csoport felelőse arról is tájékoztatni fogja a sajtó képviselőit, hogy Emma nénin kívül még több százezer rokkant vár annak a törvénynek a módosítására, amely megfosztotta őket a puszta fizikai lét fenntartásához szükséges anyagi forrásoktól, és humán katasztrófával fenyegető állapothoz vezetett. A Balog Zoltán miniszternek írt levelük fogadtatásáról is beszámol.+++

Kiadta: MSZF SZK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek