2024. 07. 12. péntek

Dalma, Izabella
1 EUR 394 HUF
1 GBP 467 HUF

Amiről jelentősen kevesebbet szólnak a híradások

Amikor a Földünket fenyegető katasztrófákról beszélünk, akkor elsődlegesen a természeti csapások, a szegénység, a háborúskodás és a terrorcselekmények kerülnek szóba. Ezek minden kétséget kizáróan kiemelkedően komoly problémák, amelyek ellen minden erőnkkel harcolnunk kell. Azonban létezik egy sokkal alattomosabb katasztrófa-forrás, amiről jelentősen kevesebbet szólnak a híradások: ez az írás- és olvasástudatlanság. Az ENSZ is kiemelten fontosnak tartja a harcot ezen a területen, amit egyértelműen bizonyít, hogy szeptember 8-át az Írástudatlanság elleni küzdelem világnapjává nevezte ki.


Napjainkban a Földön több millió olyan ember él, aki egyáltalán nem jut oktatáshoz, és teljesen analfabéta. Azonban még többen vannak azok, akik ugyan járnak iskolába, de ott nem érik el az írástudóság megfelelő szintjét. Az elmúlt évek nemzetközi felméréseinek eredményei hazánkban is gondokat mutattak ki. Amennyiben nem történik változás ezen a területen, olyan személyek fogják elárasztani a munkaerőpiacot, akik nem lesznek képesek elolvasni és megérteni egy munkaköri leírást, egy utasítást vagy egy elemzést az újságban. Nem kell részletezni, hogy ez milyen következményekkel jár az országok gazdaságára nézve.

Az elmúlt évtizedekben világszinten nagyon sok jó szándékú ember dolgozott és jelenleg is dolgozik azon, hogy csökkenjen az írástudatlanok száma. L. Ron Hubbard is közéjük tartozott. Hubbard, miközben a Dianetika és a Szcientológia filozófiáját tanította világszerte, az oktatás területén is végzett kutatásokat. Ezeknek eredménye egy komplett oktatási és tanulási módszertan, amit a 60-as években Tanulási Technológia néven hozott nyilvánosságra. 1972-ben az Alkalmazott Oktatástan Nemzetközi civil szervezete azzal a céllal alakult meg, hogy a Tanulási technológiát eljuttassa a világ minden tájára, fajra, nemre és vallásra való tekintet nélkül.

Az elmúlt 40 évben, a több száz Alkalmazott Oktatástan csoportban elért eredmények egyértelműen bizonyították, hogy a Tanulási Technológia rendkívül hatékony bármely tárgy elsajátítására, ideértve az írást és az olvasást is.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Mecsekről a Fehérvár ralira
Villáminterjú a Fehérvár rali előtt Kronome Ákossal. Ákos, túl vagytok az 57. Mecsek Ralin. Ott voltatok elsők, és hatodikak is összesítésben a P12 …