2024. 06. 24. hétfő

Iván
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Állampolgári Részvétel Hete szeptember 19-25.

Milyen a társadalmi részvételre való hajlandóság, a cselekvés értelmébe vetett közbizalom ma Magyarországon?

Kevés sikerélménnyel rendelkezik a civil társadalom a részvételre irányuló bevonás, az érdekegyeztetés tekintetében, főként az elmúlt egy évben. Úgy érzik, keveset kérdezik, s még kevesebbszer hallgatják meg őket érdemben.
Mégis.
A Közép-Kelet Európában hatodik alkalommal szerveződő állampolgári rendezvénysorozat az elmúlt években Magyarországon volt a legsikeresebb. A szervezők most sem adják alább.

Száznál több eseményt rendeznek civil szervezetek, közösségi intézmények az ország szinte minden megyéjében: nyilvános térfoglalókat, falunapokat, vitaesteket és osztályfőnöki órákat, ifjúsági és közösségi programokat, konferenciákat, kerékpáros megmozdulásokat, generációk közötti párbeszédeket, nyilvános fórumokat.
A helyi kezdeményezések sokféleségét nem csorbítva a szervezők idén 3 kiemelt témát is ajánlottak a helyi programok közé:    

Milyen demokráciát akarunk?
Értelmezzük újra a részvételt. Foglaljunk állást! Foglaljunk teret!
Önként, szívesen!
Vegyünk részt! – a saját életünkben, a környezetünk ügyeiben hisz az állam polgárai mi vagyunk. Lehetőség legyen a részvétel, ne nyűg.
A szegénység néma? Adj hangot neki!
A szegénység nem ok a kirekesztődésre. A részvétel megerősít és kompetenssé tesz, kapcsolatokat épít és lehetőséget ad a döntések befolyásolására.

Ahogy korábban, most is egy országos kérdőíves felmérés zajlik a programok hátterében, amely a KÖZBIZALOM 2011. éves jelentés alapja lesz majd.

A háttérről, a programokról részletesen a rendezvény honlapján: http://arh.kozossegfejlesztes.hu,

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…