2024. 06. 15. szombat

Jolán, Vid
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

Alamizsnát oszt Rogán a Belváros vagyonának feléléséből

Ugyanazon a testületi ülésen, ahol arról döntöttek a belvárosi képviselők, hogy fejenként tízezer forintos támogatásban részesítik a nyugdíjasokat, egyúttal napirendre került egy Szent István téri műemlék épület elidegenítése is. Az egykor egy nagy múltú iskolának helyt adó, a Bazilika tőszomszédságában található ingatlant meglepően alacsony áron értékesítette az önkormányzat egy romániai érdekeltségű cégnek a Mudura Sándorhoz köthető Ramexa Zrt.-nek, amelynek tulajdonosi köre nemcsak a hazai baloldalhoz kötődő jó viszonyáról, offshore érdekeltségeiről, de bűncselekménygyanús ügyleteiről is híres.
A Jobbik belvárosi szervezete már 2012-ben, az iskola elköltöztetéskor is tiltakozását fejezte ki, hiszen ezen tanintézményben található a kerület legnagyobb tornacsarnoka, amire a mindennapos testnevelés bevezetése óta egyre nagyobb szükség lenne. De azt a gyanúját is megfogalmazta a Jobbik, miszerint az épület kiürítésére csak egy későbbi ingatlanértékesítés előkészítése miatt volt szükség. Az idő egyértelműen minket igazolt.

A vitatható indokoltságú ingatlanértékesítésből származó bevétel egyébként egyértelműen a belvárosi önkormányzat működési kiadásait hivatott fedezni, azaz a vagyonfelélés klasszikus esetével állunk szemben.

Ugyanakkor – ha már ily módon jelentős forráshoz jutott az önkormányzat – fel kell tennünk a kérdést: miért csak tízezer forinttal támogatja a helyi nyugdíjasokat? Hiszen a közösség vagyonának eladásából ennek akár tízszeresére is futotta volna. Vagy talán úgy gondolja Rogán Antal, hogy egy szerény könyöradománnyal is megvásárolható a nyugdíjasok szavazata? Meggyőződésünk, hogy a szociálpolitikát, a rászorulók, a nagycsaládosok és a nyugdíjasok támogatását kiemelt ügyként kell kezelni, szakmai kontrollrendszer működtetése mellett kiszámíthatóvá és átláthatóvá kell tenni. Rendkívül visszatetsző pártpolitikai, illetve választási csatározásokban manipulációs eszközként használni a kiszolgáltatottak helyzetét. Úgy látszik, Rogán sokat ellesett a bolsevikok aljas taktikáiból.

Hegedűs Lorántné, a Jobbik országgyűlési képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek