2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Adóprés helyett a kulcságazatok felpörgetése szükséges

A ma nyilvánosságra hozott gazdasági mutatók az Orbán–Matolcsy-féle megszorításokon alapuló gazdaságpolitika teljes kudarcának bizonyítékai. A Fidesz továbbra sem hajlandó belátni, hogy a folyamatos pénzkivonás, az adóprés nem kiút a válságból, hanem éppen elmélyíti azt.
A KSH által nyilvánosságra hozott GDP-csökkenés a Fidesz-kormány gazdaságpolitikájának bukása. Ez az adat különösen annak fényében elkeserítő, hogy hazánk az uniós átlagnál is rosszabb teljesítményt nyújtott. Külön ki kell emelni az építőipari teljesítmény 10,7, illetve a mezőgazdasági termelés 10,4 százalékos zuhanását, valamint a háztartások tényleges fogyasztásának 1,6 százalékos visszaesését.

A Jobbik számtalanszor felhívta a figyelmet: Magyarország az ipar, a mezőgazdaság, a kutatás-fejlesztés és a turizmus felpörgetése révén tud kitörni a válságból. Az ország rendelkezésére álló pénzügyi forrásokat tehát ezekre a területekre kell átcsoportosítani, egyúttal a magyar családok, valamint kis- és középvállalkozások adóterheit csökkenteni kell, hogy a hazai gazdaság ismét növekedési pályára álljon.

Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…