2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • A verseny mellőzésével folyik el a közpénz a fővárosi önkormányzati vállalatoknál

A verseny mellőzésével folyik el a közpénz a fővárosi önkormányzati vállalatoknál

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. nemrég utólagos tájékoztatást tett közzé a telephelyein meglévő, rossz állapotú útburkolat felújítására vonatkozó hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárásának az eredményéről. A munkálatokat nettó 44 millió 387 ezer 270 forint értékben az Ambíció Építőipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. fogja elvégezni, az erre irányuló szerződést a hirdetmény közzététele előtt 9 nappal, augusztus 21-én már meg is kötötték.

A Jobbik indokolatlannak és elfogadhatatlannak tartja, hogy bár a Tarlós István által vezetett fővárosi önkormányzatnak a BKK Közút Zrt. révén van saját útfelújításokkal foglalkozó cége, mégis képesek magáncégek számára kiszervezni egy másik, szintén a fővárosi önkormányzat tulajdonában álló vállalat útfelújítási munkálatait. Felháborítónak tartjuk azt is, hogy a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. más, szintén fővárosi önkormányzati vállalatokhoz hasonlóan ezúttal is a verseny megkerülésével, ismerős cégek meghívásával, tárgyalásos eljárás keretein belül költi az adófizetők pénzét. Ilyen városüzemeltetési gyakorlat mellett nem csodálkozhatunk azon, hogy fontos feladatokra nem jut elegendő pénz.

Tanulságosnak és elszámoltatásra okot adó körülménynek tartjuk azt is, hogy az Ambíció Kft. csak a Fővárosi Önkormányzat érdekeltségébe tartozó cégektől 312 millió forintot meghaladó értékben nyert el megbízást a mostani önkormányzati ciklusban a fideszes városvezetés különböző vállalataitól, sok esetben a mostanihoz hasonló, hirdetmény nélküli, meghívásos tárgyalások eredményeként.

Volner János, a Jobbik budapestiekért felelős alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek