2022. 05. 20. péntek

Bernát, Felícia
1 EUR 383 HUF
1 GBP 451 HUF

A VEKE valódi szakmai párbeszédet szeretne

Eljött az ideje, hogy ismételten felhívjuk a figyelmet, Miskolcon bőven van még mit rendbe tenni a közösségi közlekedésben. A VEKE Miskolci tagszervezete ezért kidolgozta menetrendi, hálózati és díjszabási javaslatait. Ezúton is kérjük Miskolc Megyei Jogú Város vezetését, hogy a javaslatcsomagunkban foglalt elemeket vezessék be, a miskolci és a Miskolcra látogató utasok jobb kiszolgálása érdekében. A VEKE Miskolci Tagszervezete hosszú évek óta figyelemmel kíséri Miskolc közösségi közlekedésében zajló történéseket és építő kritikáival, valamint részletesen kidolgozott szakmai javaslatcsomagjaival képviseli az utasok érdekeit. A 2014 tavaszán az MVK Zrt. által megszakított szakmai kapcsolat ellenére tovább dolgoztunk a felmerült problémák megoldásán, összegyűjtöttük és aktualizáltuk eddigi javaslatainkat, amelyek hatékonyan segíthetik elő Miskolc tömegközlekedésének a mai igényeknek megfelelő, előremutató és utasvonzó megújítását. Mindezt úgy, hogy eközben nem rónak többlet terhet sem az üzemeltető, sem pedig a megrendelő vállára.

Jelen javaslatcsomagunk kiindulási pontját azok a javaslataink alkotják, amelyek a 2012 és 2014 között fennállt, az MVK Zrt. menetrendi munkacsoportjában végzett munkánk során már korábban is megfogalmazódtak. A menetrendi munkacsoport célja a miskolci közösségi közlekedés valódi igényekhez történő hozzáigazítása, a menetrendek modernizálása és az üzemszervezés hatékonyabbá tétele volt. A munka során a VEKE számos változatot kidolgozott a hálózat versenyképes megújítása, de ezek többsége – ahogy eddig tapasztaltuk – a sűrű vezetőváltások közepette mindig a fiók mélyére került, az MVK Zrt.-nél nem látszik a valódi, minőségi megújulás, ezáltal az utasok jobb kiszolgálásának szándéka. Örülnénk annak, ha az MVK Zrt. az elzárkózás helyett visszatérne a 2014 tavaszán általa megszakított közös munkához, a valódi szakmai párbeszédhez.

Javaslatcsomagunk megtalálható honlapunkon a http://veke.hu/2015/05/veke_miskolc_201505/ címen.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Éjfélkor jár le a határidő
Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet. Ma a NAV összes központi ügyfélszolgálata 18 óráig, valamint a telefonos N…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum