2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

A vácszentlászló férfi ítéletének margójára

A Jobbik Magyarországért Mozgalom a magyar valóság groteszkitásába sorolja, hogy emberölés kísérletéért 7 év börtönre ítélték azt a vácszentlászlói férfit, aki a tulajdonának rendszeres fosztogatását megelégelve, fagyállót öntött borába, s amelynek következtében az egyik tolvaj belehalt a mérgezésbe. A hírekből ráadásul azt is megtudhattuk, hogy a bíróság szerint akár az előre kitervelt, aljas indokból elkövetett emberölés is lehetne a borosgazda cselekedete, amit életfogytig tartó fegyházbüntetéssel rendelnek büntetni!

A Jobbik egyrészről tiszteletben tartja a bíróságok munkáját, ugyanakkor rá kell mutatni arra, hogy hazánkban elképesztően rossz irányba haladnak a dolgok. A Kormány két hét alatt rendet ígért, amiből nem lett semmi, ellenben közbiztonsági tevékenység jogellenes végzése címszóval új büntetőjogi tényállást kreáltak. Ma a magyar emberek okkal érezhetik, hogy az állam nem védi meg őket, de elveszi az önvédelem lehetőségét is. Ha pedig valakinél elszakad a cérna, és a tulajdonának sorozatos fosztogatása után egy elkeseredett, jogon túli lépésre szánja el magát, az a lehető legszigorúbb büntetésre számíthat.

Véleményünk szerint a kialakult helyzet legfőbb felelőse a kormány, amelynek közbiztonságot hazudó, az állampolgárait védtelenül hagyó politikájának köszönhetően ilyen igazságtalanságok, személyes tragédiák történhetnek hazánkban.

Staudt Gábor frakcióvezető-helyettes

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…