2024. 06. 15. szombat

Jolán, Vid
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

A tisztességesen megszerzett jövedelmekre ne vonatkozzon a különadó!

A Jobbik benyújtotta törvénymódosító javaslatát, mellyel célja a tisztességesen szerzett, jó erkölcsbe, társadalmi igazságérzetbe nem ütköző jövedelmek, végkielégítések 98 százalékos különadó alóli mentesítése. A javaslat értelmében a munkaviszonyra alkalmazott, törvény vagy a munkáltatónál működő reprezentatív szakszervezettel fennálló kollektív szerződés alapján szerzett jövedelem (ideértve a végkielégítést is) visszamenőlegesen mentessé válna a különadó hatálya alól.

E javaslattal azt a társadalmi igazságtalanságot kívánjuk kiküszöbölni, mellyel a kormány a tisztességes, több évtizedes munkaviszonnyal megszerzett végkielégítéseket és felmentéshez kapcsolódó jövedelmeket adóztatja. A kivételezettekkel kötött, speciális menedzsmentszerződésekben rögzített, szemérmetlenül magas végkielégítésekkel ellentétben a szóban forgó pénzek nem sértik a társadalom igazságérzetét, azonban az érintetteket morálisan indokolatlanul megbélyegzi. A jó erkölcsbe ütköző, többmilliós lelépési és hallgatási pénzek megadóztatására a módosító javaslat elfogadása esetén továbbra is lesz lehetőség.

Tekintettel a közelgő adóbevallási és egyben adófizetési határidőre, mely több ezer család életét nehezítheti meg, a Jobbik erre a javaslatra Házszabálytól való eltéréssel sürgős tárgyalást kér.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek