2024. 03. 4. hétfő

Kázmér
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

A tiszaújvárosi rabló 19 órán belül már a fogdában volt

Mindössze 19 óráig élvezhette „munkája gyümölcsét” az a férfi, aki egy tiszaújvárosi élelmiszerüzletből zsákmányolt kb. 100.000 forintnyi készpénzt. Egy arcát elrejtő férfi, késsel a kezében 2011. január 6-án, az esti órákban lépett be egy tiszaújvárosi ABC-be, s az ott dolgozó eladótól követelte a napi bevételt. A sértett a fenyegetés hatására készpénzt, valamint egy doboz cigarettát adott át, mellyel a rabló elinalt a helyszínről.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság közrendvédelmi, valamint bűnügyi állománya összehangolt munkába kezdett. Többen a szabadidejüket sem kímélve dolgoztak a rabló mielőbbi felkutatásának reményében. A sértett és a tanuk mindenre kiterjedő személyleírást adtak a feltételezett elkövetőről, illetve elmondták, hogy nem először látták már a férfit a környéken. A járőrök és a nyomozók további tanuk után kutatva járták be a várost.

A mindenre kiterjedő, kitartó munka hamarosan eredményt hozott, ugyanis másnap, a kora délutáni órákban az egyik üzletből bejelentés érkezett, miszerint felismerni vélték az élelmiszerbolti rablót.

A rendőrök azonnal a helyszínre siettek, ahol elfogták a 37 éves férfit, majd előállították a rendőrkapitányságra. Ruházatának átvizsgálása során előkerült kb. 78.000 Ft készpénz, majd a házkutatás alkalmával azok a ruhaneműk is, amelyeket a bűncselekmény időpontjában viselt a rabló.

A felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett elkövetésével meggyanúsított férfi az éjszakát már őrizetben töltötte, azóta pedig már előzetes letartóztatásban van.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság a bűncselekmény elkövetőjének felderítésében segítő, illetve közreműködő állampolgárok részére köszönetét fejezi ki.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Az Országos Közös Akarat (OKA) 2024.02.20-ára – a kirobbant „kegyelmi botrány” után – összehívta a magyarországi gyermekvédelemmel foglalkozó civil és…

További cikkek

Hadüzenet összefogással
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 2023 nyarán alakított munkacsoportot az illegális dohánykereskedelemmel szemben. A legújabb intézkedés részeként a …