2024. 06. 17. hétfő

Laura, Alida
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

A Szülők Egyesülete a Gyermekekért országos civil szervezet felhívása

A magyar közoktatás drasztikus átalakításának, az elkapkodott államosításnak elsősorban a gyermekek, a szülők, a pedagógusok isszák meg a levét. Minden család saját bőrén érzi ennek a következményeit: már nyáron előre ki kell fizetni a tankönyvek árát, a gyerekek szünidő alatti elhelyezése megoldatlan, és több tízezer elsős nagy létszámú osztályban kénytelen elkezdeni az iskolát.

A kormányzat által elindított felsőoktatási reformmal, a Miskolci Egyetemet lassú halálra ítélik, a rektorválasztás politikai manipulációk sorozata.
Tarthatatlan az a törvényhozás, amely lehetővé teszi, hogy a szülők, a diákok, pedagógusok, oktatók-kutatók véleményét figyelmen kívül hagyva bírálják el az iskolaigazgatói és rektori pályázatokat. Megdöbbenéssel állunk a tény előtt, hogy Miskolcon a kormánypárti többségű képviselőtestület a jegyzőre bízta, kiket javasol igazgatói posztra.
A kiválasztottak között nem szerepelnek olyan neves iskolavezetők, akiket szakmai elismerés, szülők és diákok tisztelete övez, hosszú éveken át közmegelégedésre irányították az iskolájukat, de a döntéshozóknak mégsem felelnek meg.
Az indokokat nem közli, a véleményünkre nem kíváncsi a városvezetés. Nekünk azonban van mit mondanunk, és magyarázatot követelünk!
Épp ezért arra szólítjuk föl Kriza Ákos polgármestert, álljon ki a miskolciak elé, és adjon választ a kérdéseikre! Hívunk minden szülőt és tanárt, nagyszülőt és diákot! Fölszólítjuk a civil szervezeteket, demokratikus pártokat, hogy jöjjenek el a miskolci Városház térre a július 12-én, pénteken 16.00 órára meghirdetett demonstrációra, tiltakozzunk minél többen, mert az oktatás a legfontosabb közös ügyünk!!
Egyesületünk minden pártnak, civil szervezetnek megküldte ezt a felhívást, azzal, hogy ha egyetértenek a tiltakozással, támogassák azt, és vegyenek részt szerda délután kettőkor a Városháza régi bejáratánál tartandó sajtótájékoztatón.

 Simonné Toldi Ágnes
A Szülők a Gyermekekért Egyesület elnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Sneakerek számla nélkül
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai folyamatosan ellenőrzik a közösségi felületeken és online portálokon értékesítőket. Az elektronikus ada…