2024. 03. 4. hétfő

Kázmér
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

A szó soros értelmében éhezünk

A szó soros értelmében éhezünk – Négytagú család jajkiáltása
Éhező négytagú család fordult a héten a Magyar Szociális Fórumhoz (MSZF) azzal a kéréssel, hogy tárja helyzetét a nyilvánosság elé segítség végett – tudatta az emberjogi szervezet szombaton.

„A szó szoros értelmében éhezünk, és még a gyógyszereket sem tudjuk kiváltani. Helyzetünk kilátástalan” – írták az MSZF-nek.

A két kiskorú gyermeket nevelő szülők havi 120.800 forintból élnek. Az összeg az alábbi tételekből tevődik össze: a két gyermekre számított 48.000 ft családi pótlékból, 22.800 ft jövedelempótló támogatásból, és 50.000 ft közhasznú foglalkoztatásból.

Közműdíjakra havi 38.700 ft-ot költenek, villany díjhátralékuk 272.115 ft-ot tesz ki. „Ha befizetek minden számlát, akkor sajnos nem jut élelemre és semmi másra. Olykor jó, ha naponta egyszer tudunk enni. A gyógyszer havi 7-8 ezer forint lenne, de nem tudom kiváltani” – írta a családfő, aki súlyos betegen is dolgozik.

A Magyar Szociális Fórum szükségesnek tartja közreadni a segítséget kérők tényszerű beszámolóját helyzetükről, olyan körülmények között, amikor magas rangú kormányzati tisztségviselők tagadják, hogy Magyarországon létezne éhezés, és azt állítják, hogy az éhezést megszüntették.

Az éhező család arra kérte az MSZF-et, hogy adjon hangot jajkiáltásuknak a remélt segítség érdekében.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Az Országos Közös Akarat (OKA) 2024.02.20-ára – a kirobbant „kegyelmi botrány” után – összehívta a magyarországi gyermekvédelemmel foglalkozó civil és…

További cikkek

Hadüzenet összefogással
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 2023 nyarán alakított munkacsoportot az illegális dohánykereskedelemmel szemben. A legújabb intézkedés részeként a …