2024. 07. 12. péntek

Dalma, Izabella
1 EUR 394 HUF
1 GBP 467 HUF

A székely autonómia közös nemzeti ügyünk

A Jobbik Magyarországért Mozgalom felháborodva értesült arról, hogy a román politikai vezetés egyetlen mondanivalója a marosvásárhelyi Székely Szabadság Napja kapcsán az volt, hogy Vona Gábort és a Jobbikot ki akarják tiltani az országból. Az államfő célja nyilvánvalóan az, hogy elterelje a figyelmet a tüntetés céljáról, a székelység autonómiaküzdelméről, valamint arról, hogy Románia európai uniós tagállamként nem biztosítja az önrendelkezés lehetőségét egy több százezres, egy tömbben élő nemzeti közösség számára.
A Székely Szabadság Napja kapcsán nem az a fő kérdés, hogy miért volt jelen Marosvásárhelyen Vona Gábor és a Jobbik, sokkal inkább az, hogy miért nem volt ott Orbán Viktor és a Fidesz is. A székely autonómia ugyanis közös nemzeti ügyünk, amely mögé egyként kellene odaállnia minden magyarországi politikai erőnek. A Jobbik tehát ahogy eddig is, úgy a továbbiakban is minden hasonló rendezvényen jelen lesz. Már csak azért is, mert a Jobbiknak egyedülálló módon, kiterjedt szervezeti hálója van Partiumban és Erdélyben is.

Fontos megjegyezni azt is, hogy Corneliu Grosu Maros megyei prefektus ma reggeli nyilatkozatában már egyértelművé tette, hogy a rendfenntartó erőket a Jobbik és Magyar Gárda tagjai nem provokálták, sőt tagjaink és szimpatizánsaink méltóságteljesen, a szervezők kéréseit betartva vettek részt az eseményen. Egyértelmű tehát, hogy Băsescu elnök akciója nem több puszta hangulatkeltésnél és figyelemelterelésnél.

Szávay István országgyűlési képviselő, a Jobbik Nemzetpolitikai Kabinet elnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Mecsekről a Fehérvár ralira
Villáminterjú a Fehérvár rali előtt Kronome Ákossal. Ákos, túl vagytok az 57. Mecsek Ralin. Ott voltatok elsők, és hatodikak is összesítésben a P12 …