2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

A Szcientológia mérföldkő jelentőségű győzelme Belgiumban jogerőssé vált

Brüsszel, Belgium – Jogerőssé vált a Brüsszeli Bűnügyi Bíróság ítélete, amely pontot tett a Belga Szcientológia Egyház és tagjainak 18 éven át tartó bírósági zaklatására. A 173 oldalas végzés minden vádat alaptalannak talált minden vádlottal kapcsolatban, beleértve Belgium Szcientológia Egyházát, és a Nemzetközi Szcientológia Egyház Emberi Jogi Irodáját, elutasítva minden vádat, amelyet a Szövetségi Főügyész korábban megfogalmazott.

A végzés jogerős, mert a vád képviselői nem nyújtottak be fellebbezést, elfogadták az indokolást, amelyet a bíróság alapos korábbi megfontolás és az adatok pontos ellenőrzése alapján fogalmazott meg.

A Belga Szcientológia Egyház üdvözli az ügyészség ezen döntését, amely lehetővé tette, hogy a 2016. március 11-én hozott bírósági döntés jogerőssé vált. Ez egy újabb bírósági határozat, amely megállapítja azt a tényt, hogy a szcientológusoknak joguk van ahhoz, hogy ne bélyegezzék meg őket és ne diszkriminálják őket vallási meggyőződésük miatt. Ilyen döntések korábban is születtek Európa különböző országaiban: Spanyolországban, Olaszországban, az Egyesült Királyságban, Németországban, Portugáliában, Svédországban, Hollandiában, stb., minden olyan országban, ahol a Szcientológiát már elismerték a legfelsőbb bíróságok valódi jóhiszemű vallásként.

Eric Roux, a belga egyház szóvivője a következőket mondta: „Ez a végzés természetesen győzelem minden szcientológus számára, és egy igazságtalan zaklatás befejeződése, de leginkább a vallásszabadság győzelme Belgiumban. A Szövetségi Ügyész alaptalanul perelt szcientológusokat 18 hosszú éven át, és noha nem talált semmilyen törvénytelenséget, egy elképesztően alapos kivizsgálás során sem, elkövette azt a hibát, hogy tovább igyekezett folytatni a zaklatást úgy, hogy félreértelmezte a szcientológia alapítójának írásait. Ez a fajta gyakorlat különösen veszélyes a lelkiismeret szabadságára nézve, és a Bíróság helyreállította a törvényes rendet, azáltal, hogy emlékeztette a vád képviselőit a törvényesség alapvető kritériumaira, és a minden embert megillető szabad vallásgyakorlás jogára. Az a tény, hogy a Szövetségi Ügyész úgy döntött, hogy nem él a fellebbezés jogával, a végzést még jelentőségteljesebbé teszi, és nagyon jó érzéssel tölt el az, hogy a jövőben mindez hasznos lehet azok számára, akiket diszkrimináció érhetne különben vallási meggyőződésük miatt.

A Szcientológia Egyházat 1954-ben alapították, és jelenleg több millió tagja van összesen több mint 180 országban. Belgiumban 1974-ben jegyezték be, és most is több társadalomjobbító programmal foglalkozik, többek között a drogok veszélyeinek megelőzésével, a pozitív erkölcsi értékek helyreállításával az egyén és környezete számára. Határozott lépéseket tesz a pszichiátriában történő visszaélések megszüntetésére, valamint az Emberi Jogok közismertté tételével is aktívan foglalkozik. Számos további programot szervez, például vallások közötti találkozókat, menekültek segítését ruhaosztással, stb.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…