2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

A Szabadság Betűi – Pályázat az 1956-os forradalom 60. évfordulójára

A Maradjunk Magyarok Egyesület és a Jobbik Ifjúsági Tagozat az 1956-os forradalom 60. évfordulójára, A Szabadság Betűi címmel közös esszéíró pályázatot hirdet azzal a céllal, hogy megőrizze és továbbadja a forradalom és szabadságharc örökségét és eszmeiségét. A két szervezet eddig is számos megemlékezéssel, rendezvénnyel tisztelgett a forradalom hősei előtt, a mostani felhívásunkkal is ezt a célt szeretnénk szolgálni. A pályázatra a 14-30 év közötti fiatalok önálló szellemi munkáit várjuk. A beküldött pályázatokat két témában lehet elkészíteni. Az első esetében egy ’56-os hőst vagy közeli hozzátartozóját kell felkeresni és történetüket feldolgozni. A második téma választása esetén pedig helytörténeti kutatást kell végezni, és bemutatni egy szabadon választott település életét a forradalom alatt.

Az elkészült műveket 2016. november 4-ig várjuk a palyazat@jobbikit.hu e-mail címre. Ezt követően szakmai zsűri fogja rangsorolni a munkákat, és kiválasztja kategóriánként a dobogósokat, akik pénzjutalomban részesülnek. További részletek a www.jobbikit.hu/aszabadsagbetui oldalon olvashatók.

Bízunk benne, hogy pályázatunkkal közelebb hozhatjuk a fiatalsághoz az ’56 őszén történt eseményeket, és minél több forradalmár emlékét és munkásságát tudjuk átmenteni az utókor számára.

Völgyi Péter, a Jobbik Ifjúsági Tagozat alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…