2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
A rend, a fejlődés záloga – nemzeti konzultáció a közbiztonságról

A rend, a fejlődés záloga – nemzeti konzultáció a közbiztonságról

A rend, a fejlődés záloga – nemzeti konzultáció a közbiztonságrólAz állam az ország sok térségében nem teljesíti kötelezettségét, nem tartja megfelelően fenn a közrendet, a közbiztonságot – jelentette ki ma délelőtt az Ózdon megtartott nemzeti konzultáción Pintér Sándor, leendő belügyminiszter. Orbán Viktor, az általa meghirdetett konzultációsorozat első állomásán hangsúlyozta: nem nyugszik addig, amíg minden faluban nem lesz körzeti megbízott. A leendő miniszterelnök gyors lépéseket ígért

Szembe akarunk nézni a bajjal és nem elfedni, hanem felderíteni, megoldani azt – fogalmazott az Olvasó tánctermében Pintér Sándor a közbiztonsággal kapcsolatos nemzeti konzultációt megnyitó beszédében. A belügyminiszteri poszt várományosa szerint, ha az állam nem gyakorolja főhatalmát, tönkremegy a közbiztonság, a hétköznapi életérzés és kialakulhat egy „maffiaszerű helyzet”, amely sok területen átveheti az irányítást.
– A rendre szükség van. Ez az egyik záloga a fejlődésnek. Ha a tisztes, jogkövető polgárok érzik, hogy a családjuk fizikai biztonságban van, érzik, hogy a vagyonuk biztonságban van, akkor tudnak igazán a hivatásuknak élni, munkájukban jobb teljesítményt nyújtani – emelte ki beszédében Pintér Sándor.

A konzultáción a hozzászólók többsége kitért a cigánybűnözés kérdéskörére. A jelenlévő cigány vezetők szerint ilyen fogalom nem létezik, a rendőrök nem tehetnek különbséget a bőrük színe szerint a bűnelkövetők között. Lakatos Attila viszont másképp vélekedik e témáról. Borsod-Abaúj-Zemplén megye cigányvajdája a cigányságot okolta az elmúlt esztendőben kialakult helyzet, illetve a Magyar Gárda megerősödése miatt.

– 24 órán túl vagyunk a cigánysággal. Fogjunk össze. Önök tesznek értünk. Csinálnak fórumokat, de egy országos cigány vezetőt sem látok, hogy jönnének, hogy üljünk le, tegyünk valamit a családunkért, a gyermekeinkért. Azt mondják, hogy nincs cigánybűnözés. Ha 10 elkövetőből 10 cigány. Húsz elkövetőből húsz cigány. Akkor ez micsoda? – fogalmazott a cigányvajda.

A több mint négyórás konzultáció záró részében Orbán Viktor valamennyi felszólalónak válaszolt egy-két mondatban. A leendő miniszterelnök ígéretet tett arra, hogy a parlament megalakulását követő két héten belül az ország lakossága érezni fogja a közbiztonság erősödését.

– Minden faluban lesz rendőr – ígérte Orbán Viktor, kijelölt miniszterelnök – Mindenhol – ahol szükséges – lesz a mainál jóval nagyobb számban rendőrőrs. Mindenhol lesz körzeti megbízott. Ki fogjuk nyitni a fogdákat. Általában minden olyan intézményt helyre fogunk állítani, ami ahhoz szükséges, hogy a jól megfizetett, megbecsült, munkájában elismert rendőreink a polgármesterekkel, az országgyűlési képviselőkkel és a törvénytisztelő emberekkel összefogva – és itt beleértve a törvénytisztelő cigány embereket is – együtt, közösen, Magyarországot ismét élhető, biztonságos országgá tegyük.

A Fidesz elnöke másodszor kezdeményezett nemzeti konzultációt. Öt évvel ezelőtt több hónapig folytak a megbeszélések, idén viszont két-három hét alatt kívánják átbeszélni az öt nagy nemzeti ügyet.

-ozd.hu-

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…