2022. 08. 16. kedd

Ábrahám
1 EUR 406 HUF
1 GBP 482 HUF

A pedagógusok helyett magába szálljon a kormány!

Szánalmas és az SZDSZ politikai módszereit idézi, hogy a kisebbik kormánypárt igyekszik politikai színezetet adni a pedagógusok szakmai alapú tiltakozásának: a szélsőliberális párt próbálkozott hasonlóval 2009-ben, amikor az egészségügy és az oktatás problémáinak megoldása helyett a szélsőjobboldali veszéllyel riogatott. A fideszes vezetés alatt hasonló mélyrepülésbe került a köznevelés: a Klik működésképtelen, a tanárok és a diákok túlterheltek, a tankönyvek silány minőségűek, a társadalmi különbségek pedig egyre nagyobbak.

A leghatározottabban tiltakozunk az ellen az állampárti módszer ellen is, amely a pedagógusokat a véleményük szabad kinyilvánítása miatt állásuk elvesztésével fenyegeti – ez a Klikben fennálló gyakorlat hitelteleníti Rétvári Bence államtitkár álszent szavait is.

A Jobbik mint a Fidesz váltópártja szolidaritásáról és támogatásáról biztosítja a pedagógusok tiltakozásait. Minden segítséget megadunk ahhoz, hogy a kormány legalább a saját hibái kiküszöbölését elkezdve minél inkább vegye figyelembe a szakma véleményét, ha már az elmúlt öt évben ezt nem tette. Ennek jegyében is kezdeményeztem elnökként az Országgyűlés oktatásért is felelős Kulturális Bizottságának összehívását a témában, emellett a Jobbik vidéki szervezetei helyben is segítik a tanárokat.

Dúró Dóra, a Jobbik frakcióvezető-helyettese, az Országgyűlés oktatásért felelős Kulturális Bizottságának elnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Irány a suli!
10 + 1 tipp iskolakezdéshez, iskolatáska választáshoz Szeptember, becsöngetés. Fontos dátum gyerekek és szülők életében. Sokan nem várják, mások vi…

További cikkek

Megfékezték az újabb erdőtüzet
Több hektár erdő károsodott 2022. augusztus 15-én, délután Sály községhatárban, az ÉSZAKERDŐ Zrt. kezelésében levő területen keletkezett erdőtűzben. …