2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

A Nemzetstratégiai Intézet lett Szász Jenő lelépési pénze

Orbán Viktor miniszterelnök a mai napon felkérte Szász Jenőt az újonnan felállítandó Nemzetstratégiai Intézet vezetésére. Az időzítés több félreérthetetlen üzenettel is bír. Egyrészről az erdélyi Magyar Polgári Párt szombaton sorra kerülő tisztújítása előtt néhány nappal adott megbízás egyértelműen Szász Jenő lelépési pénzének tekinthető.

Másrészről pedig az MPP jelenlegi elnökének magyarországi feladatvállalása világosan jelzi, hogy a Fidesz a továbbiakban már nem kívánja támogatni pártját, hanem az RMDSZ-el való saját kiegyezését akarja ezzel a lépéssel is előkészíteni.

A Magyar Polgári Párt illetékes testületeinek tehát fontos és felelős döntéseket kell meghozniuk azon tekintetben, hogy az RMDSZ eddigi politizálásával szemben a továbbiakban is alternatívát kívánnak-e nyújtani az erdélyi magyarságnak.

A Miniszterelnökség sajtóközleménye szerint a Nemzetstratégiai Intézet „a kormány nemzetpolitikai döntéseit előkészítő háttérintézményként működik majd”. Ugyanakkor ilyen háttérintézmény már létezik és végzi feladatát: a Nemzetpolitikai Kutatóintézetet ugyanis egy évvel ezelőtt kísértetiesen hasonló indoklással és céllal állították fel. A Jobbik számára elfogadhatatlan, hogy a kormányzat egy tényleges tartalom nélküli, világosan megfogalmazott célok hiányában létrejövő és a meglévő intézményi struktúrával fölösleges párhuzamosságot eredményező szervezetet hoz létre pusztán azért, hogy egy kipróbált emberét ennek vezetésével fizethesse ki.

Szávay István országgyűlési képviselő, a Jobbik Nemzetpolitikai Kabinet elnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…