2024. 06. 22. szombat

Paulina
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

A nemzetközi klímaalap helyett a magyar emberek kapják meg a kétmilliárdot!

A Jobbik elfogadja, hogy a kormány újabb felajánlást tett a nemzetközi klímapolitikai célok teljesüléséért létrehozott pénzügyi alapba, így összesen kétmilliárd forint magyar adófizetői pénzt ajánlottunk fel Párizsban. Mindez a fejlődő országok klímavédelmi törekvéseinek segítését szolgálja a kitűzött célok szerint.
Jobban örülnénk azonban, ha az Orbán-kabinet itthon költené el ezt az összeget ugyanerre a célra, hisz bőven van még mit tenni hazánkban is. Az összegből kétezer magyar háztartás energetikai korszerűsítését lehetne egymillió forinttal támogatni. Ez klímavédelmi szempontból is kétségtelenül jelentős eredményt hozna, nem utolsósorban pedig a magyar háztartások rezsiszámlájának tartós csökkenéséhez vezetne.

A kormány hangzatos, ámde valós tartalom nélküli, „áderi” klímapolitikája ugyan nemzetközi fórumokon jól hangzó frázisokat tartalmaz, azonban a magyar emberek vajmi kevés hasznát látják. Itthon inkább ennek ellenkezőjének, a környezet- és klímavédelem gyengülésének lehetünk szemtanúi évtizedek óta.

A klímaváltozás elleni harcot mindenkinek ott kell megkezdenie, ahol azért a legtöbbet teheti: a saját háza táján történő söprögetéssel. A Jobbik továbbra is a környezetvédelem fő vezérelvének számító „gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan” jelmondat mentén gondolkodva alkotja meg saját környezetpolitikáját, elsősorban a magyar emberek igényeit figyelembe véve, Magyarország környezeti állapotának javítását megcélozva. Ezt javasoljuk megfontolásra a Fidesz-kormánynak is.

Kepli Lajos, a Jobbik országgyűlési képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…