2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

A Momentum koronavírus infovonalat indított

A Momentum a koronavírussal kapcsolatban tegnap óta információs telefonvonalat indított, de a telefonszámot akár azok is hívhatják, akik éppen egyedül érzik magukat.

A Momentum elsősorban a koronavírussal kapcsolatos kérdésekre próbál válaszokat adni a 36-1-700-1444-es budapesti vezetékes telefonszámon, de például, ha valaki éppen egyedül van és beszélgetne azt is fogadják. A válaszoló önkéntesek hétfőtől péntekig munkanapokon, 9-18 óráig fogadják a hívásokat, a telefon normál díjszabással működik.

Csütörtök délelőtt mi is tettünk egy próbát, Búza László, az idősebb korosztályhoz tartozó Momentumos vette fel a telefont. Kérdésünkre elmondta, hogy bár csak tegnap óta „él” ebben a szerepben ez a telefonvonal, korábban a párt kampányában már működött ez a szám, sőt a honlapjukon is rajta van. Így nyílt lehetőség arra, hogy két hetes próbaüzem után hirdessék meg a lehetőséget. Jelenleg öt-hat önkéntes van kiképezve arra, hogy a vonal másik végén üljön. Azt a gyakorlatot követik, hogy reggel kilenctől délig az idősebb korosztályhoz tartozó önkéntesek veszik fel a telefont, délután meg a fiatalabbak, igazodva az érdeklődők többségének az életkorához.

Arra a kérdésre, hogy mit tesznek, ha valaki hosszabban beszélne és közben már más is érdeklődne (ezt látják a gépen, hogy új érdeklődő, érdeklődők lennének) azt válaszolta Búza úr, hogy udvariasan megkérik a beszélgetés felfüggesztésére azzal, hogy máskor visszavárják. Újabb kérdésre azt is megtudtuk tőle, hogy a Momentum azért hirdette meg ezt a lehetőséget, hogy közvetlenebb lakossági kapcsolata legyen.

Kertész Z István

A fotó illusztráció

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…