2024. 05. 30. csütörtök

Janka, Zsanett
1 EUR 387 HUF
1 GBP 455 HUF

A Momentum az év végi ünnepekre hazalátogatók helyzetét könnyítené meg


Jelenleg milliók élnek bezárva országhatárokon innen és túl. A megváltozott mindennapok mellett anyagilag is nehéz időszak ez minden család számára, hiszen a kormány megfelelő gazdasági mentőcsomag és tömeges tesztelés helyett még most is egymásnak ellentmondó intézkedésekkel kezeli a válságot. A gazdasági és egészségügyi nehézségek mellett az embereket, a családokat lelkileg is megviselte ez az időszak: az elmúlt hónapokban nagyon megritkultak, vagy sok esetben akár lehetetlenné is váltak a családi látogatások azok számára, akik mára külföldön keresik a boldogulást. A család tagjai teljesen elszigetelődtek, és csupán a távolból bízhatnak abban, hogy szeretteik biztonságban vannak.

Követeljük a kormánytól, hogy ha már a járványhelyzetre, és a gazdasági válságra nem készültek fel, legalább biztosítsanak tervezhető, családbarát ünnepeket a hazaérkező magyaroknak és családjaiknak!

Ennek érdekében:

  • törölje el erre az időszakra a kötelező 10 napos karantént egyetlen negatív teszt bemutatása esetén!

  • garantálja, hogy a hazatérők teszteredményei a mintavételt követő 24 órán belül megérkeznek!

  • a hatékonyság érdekében hozzon létre egy felületet, amelyen a hazatérők előzetesen regisztrálhatnak, így időben biztosítottá válik a szükséges tesztkapacitás erre az időszakra, és a hazatérők is tudni fogják mikor és hova menjenek!

Nem kérünk tehát mást, mint hogy bizonyítsa be a kormány, hogy a “családbarát” szó nem csupán üres politikai szlogen számukra. Mert szerintünk a családnak együtt van a helye a szeretet ünnepén.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni. Ma még a Nemzeti Adó- és Vámhiva…

További cikkek

Tiltott rovarölő szereket találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei egy bolgár kamionban Békés vármegyénél. …