2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF

A miskolciak nem kérnek a boltbezárásból!

A miskolciak 82 százalékának kellemetlenséget okoz, ha március 15-e után minden vasárnap zárva lesz az a bolt, ahol vásárolni szokott. Ez abból a nem reprezentatív közvélemény-kutatásból derült ki, melyet – csatlakozva az országos akcióhoz – az MSZP aktivistái február 15-én délelőtt végeztek két miskolci helyszínen, az Ady hídnál a bevásárlóközpont és a Bükk Áruház előtt.

A minta 200 fős volt.
A válaszadók 88 százaléka azt szeretné, ha továbbra is megmaradna a vasárnapi vásárlás lehetősége; 73,5 százalékuk egyébként ezzel minden vasárnap élni is szokott.
A válaszadók döntő többsége úgy vélekedik, hogy a Fidesz-KDNP-s parlamenti többség azért záratja be – kevés kivételtől eltekintve – vasárnap az üzleteket, hogy a holdudvarához közel álló kereskedelmi vállalkozásokat jobb helyzetbe hozza.
A fentiek visszaigazolják mindazt, amit az MSZP ezzel az üggyel kapcsolatban mond: az üzletek vasárnapi zárva tartása a választás szabadságába történő súlyos beavatkozás.
Éppen ezért a népszavazási törvény módosításával lehetővé kell tenni, hogy az emberek hivatalosan is elmondhassák véleményüket erről a kérdésről.

Az MSZP miskolci szervezete

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…