2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

A miskolci Jobbik kiáll a devizakárosultak mellett

A devizakölcsönök mögötti visszaélések Miskolcon is rengeteg családot sodortak a csőd szélére. A helyi Jobbik igyekszik segítő kezet nyújtani a bajba jutottaknak, hangozott el a párt hétfői sajtótájékoztatóján.

Pakusza Zoltán, a Jobbik miskolci elnöke hangsúlyozta, pártja ellenzékből is mindent elkövet azért, hogy könnyítsen a devizahitelesek sorsán. Mint mondta, bár a Fidesz megígérte, mind a mai napig nem nyújtott érdemi segítséget a legnehezebb helyzetben lévőknek, ezért döntöttek úgy, megpróbálnak jogi támogatást biztosítani az érintett miskolciaknak. 

Ennek kapcsán a Jobbik megyei szakpolitikusa, Szász-Török Julianna kiemelte, a deviza kölcsönök törlesztő részlet emelkedése nem a CHF árfolyam emelkedéséből adódik, hanem abból, hogy a bankok egyoldalúan és tisztességtelenül megemelték az árfolyamrést és a kamatot, miközben a svájci jegybank kamata 2,75 %-ról 0-ra csökkent. A szakpolitikus szerint csupán a törvényeket kellene betartani annak minden jogkövetkezményével együtt, de erre sem a bankok sem a behajtóik nem hajlandóak. A szerződéseket törvényességi szempontból felül kell vizsgálni, ebben ajánlja fel segítségét a Jobbik a miskolciaknak – jelentette ki Szász-Török Julianna.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…