2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF

A miskolci Fidesz szerint a lyukói telektulajdonosok levele primitív handabanda

125 lyukói telektulajdonos hónapok óta hiába várja, hogy a Fidesz válaszoljon segélykérő levelükre, szemben a Jobbikkal. A nemzeti ellenzék kedden sajtótájékoztatón tolmácsolta a lyukóiak panaszait a városvezetés felé, amire órákon belül meg is született Fidesz válasza: „primitív handabanda”. A Jobbik a leghatározottabban elutasítja a kormánypárt kijelentését: nem sértegetni kéne a telektulajdonosokat, hanem bocsánatot kérni tőlük, amiért az elégtelen közbiztonság miatt mára egy fabatkát sem ér a tulajdonuk.

Nem a lyukóiak levele a handabanda, hanem a Fidesz szóvivőjének, Soós Attilának a kijelentése, miszerint a városvezetés sokat tett Miskolc rendjéért, kiemelve a hatósági ellenőrzéseket. Valljuk be, közel négyezer ellenőrzés után mindössze egyetlen feljelentés nem túl sok, márpedig a Fidesz önkormányzati rendészete mindössze ennyit produkált 2013-ban.

Handabanda az is, hogy a Jobbik cigányozik. A törvénytisztelő cigány emberek nevében kikérjük, hogy a Fidesz a cigányság egészére következtet akkor, amikor a Jobbik törvényen kívüli mélyigénytelen emberekről beszél.

Végezetül handabanda az is, hogy a Fidesz képviselője párbeszédet sürget Lyukóvölgyről. Teszi ezt azok után, hogy pártja hónapok óta képtelen válaszolni a lyukóiak levelére, a Jobbiknak pedig bírósághoz kellett fordulnia, hogy közérdekű adatokat kapjon a városrészről.

A Lyukóról való közös gondolkodás csak akkor lehetséges, ha a pártok megegyeznek abban a minimumban, hogy a törvények – magyarán a társadalmi elvárások – mindenkire egyformán vonatkoznak. Épp ezt a közös gondolkodást zárta rövidre Kriza Ákos polgármester, amikor a legutóbbi közgyűlésen kijelentette: ezektől az emberektől nincs mit elvárni. Azok után, hogy Soós Attila szerint ez a felelős városvezetés, a Fidesztől sincs mit.

Jakab Péter, a Jobbik önkormányzati képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek