2022. 07. 7. csütörtök

Apollónia
1 EUR 410 HUF
1 GBP 482 HUF

A miskolci Fidesz-KDNP becsapta a miskolciakat

Veres Pál polgármester Miskolc Megyei Jogú Város 2020-as költségvetése kapcsán minden politikai pártot egyeztetésre hívott. Meglehetősen átlátszó indokokra hivatkozva a Fidesz és a KDNP nem fogadta el a meghívást, amit a polgármester azért kezdeményezett, hogy a pártokat bevonja a 2020 évi költségvetés tervezet véleményezésének folyamatába.

 Valójában azért nem jöttek el a polgármester által szervezett találkozóra, mert nem akarják vállalni a felelősséget a tetteikért. Az előző években elfogadott költségvetési rendeletekért, amelyekben valótlan adatokat szerepeltettek, olyan bevételekkel számoltak, amelyekről előre tudták, hogy nem fognak teljesülni. Ez tudatos döntés volt részükről. Ezek a hiányok halmozottan terhelik a mostani költségvetést, egyben kényszerpályára állítva az újonnan hivatalba lépett városvezetést.

Ma már abban a helyzetben van a város, hogy nem az a kérdés, hogy mit, mikor fejlesztünk, hanem azért kell mindannyiuknak küzdeni, hogy a város egyáltalán napról-napra működni tudjon, mert lassan a hétköznapi kiadásokra sincsen meg a fedezet.

Hogy miért történt mindez? Hogyan állt elő ez a helyzet?

Az előző városvezetés a költségvetésről hamis egyensúlyi képet festett. Úgy tettek, mintha minden rendben lenne, mintha urai lennének a helyzetnek. Mondjuk ki: becsapták a miskolciakat.

Még akkor sem szóltak, amikor a város vezetését átvette az új polgármester, pedig Veres Pál minden lehetőséget megadott a tisztességes magatartásra. Lett volna alkalom jelezni, hogy az elmúlt években folytatott sikerpropagandája ellenére súlyos problémák vannak. Sőt, október végén még azzal kérkedett a Fidesz, hogy mennyi pénzzel adják át a kasszát. Mindössze arról felejtettek el csak beszélni, hogy a fiktív bevételekhez mennyi kiadás társul, és azokra már nincs fedezet.

Kifizetetlen számlák, tartozások, túltervezett és nem teljesült bevételek, hiány mindenhol.

Ebből a helyzetből indulunk 2020-ban, ezt hagyta ránk az előző városvezetés. Ezért nem vett részt a Fidesz és a KDNP a költségvetési egyeztetésen.

Dr. Simon Gábor                                                                                                                                            Badány Lajos

Velünk a Város frakcióvezető                                                                                                              Velünk a Város frakcióvezető-helyettes

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Újra telefonos csalók!
A Miskolci Rendőrkapitányság illetékességi területén ismét megjelent az a csalási forma, amikor telefonhívás alkalmával pénzintézetek alkalmazottjának…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum