2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • A „Maradjon a Kocsonyafesztival a helyén, Miskolcon!” elnevezésű Facebook csoport közleménye

A „Maradjon a Kocsonyafesztival a helyén, Miskolcon!” elnevezésű Facebook csoport közleménye

A „Maradjon a Kocsonyafesztival a helyén, Miskolcon!” elnevezésű Facebook csoport 2013. december 19-én alakult meg független, civil kezdeményezésre. A csoportnak mára 4.500 tagja van. A csoport tagjai mindannyian elkötelezett lokálpatrióták és a miskolciak érdekében szeretnének tisztán látni a Kocsonyafesztivál ügyében. Emiatt kezdeményeztük, hogy egy nyilvános fórumon Dr. Kriza Ákos, Miskolc Megyei Jogú Város Polgármestere és Rózsa Edit, a Kocsonyafesztivál alapító-tulajdonosa, valamint 13 évig fő szervezője megbeszéljék mindazokat a kérdéseket, amelyek a miskolciakat érdeklik és érintik.
Dr. Kriza Ákos a számára 2014. január 8-án eljuttatott és a fentiekről szóló nyílt levélre nem válaszolt. Újságírói kérdésre azonban 2014. január 9-én Koczák Szilvia, a polgármesteri hivatal sajtószóvivője elmondta: „Úgy gondolja Polgármester Úr is és az önkormányzat is, hogy a Kocsonyafesztivál megszervezése most jóval nagyobb jelentőségű feladat, minthogy most olyan vitába bocsátkozzon, ahol mikrofonok és kamerák kereszttüzében vitáznak.”
Közösségünk tagjai ezt a választ nem fogadják el. Nem fogadhatjuk el, mert a Kocsonyafesztivál ügyében nem a sajtószóvivő, hanem személyesen Polgármester Úr válaszát és magyarázatát kértük. Válaszokat várunk a miskolciakban felmerült kérdésekre. Válaszokat a „Miskolci Kocsonya” elnevezés tavaly októberi levédetéséről, a területfoglalási engedélyek kiadásáról, ki nem adásáról, a Kocsonyafesztivál és Kocsonyafarsang elnevezések használatáról, a fellépők, árusok kiválasztásának mechanizmusáról, a közpénzek, az adóforintok felhasználásáról. Nem fogadhatjuk el a választ azért sem, mert bár a sajtószóvivő Kocsonyafesztiválról beszél, ugyanakkor Polgármester Úr Kocsonyafarsangot szervez.
Kérjük Polgármester Urat, hogy a város első embereként, a nyilvánosság előtt, „mikrofonok és kamerák kereszttüzében”, személyesen számoljon be a miskolciaknak a Kocsonyafesztivállal kapcsolatos döntéseiről és a döntések hátteréről. Kérjük, ossza meg a miskolciakkal, hogy 14 év után, idén februárban miért Kocsonyafarsangnak kell lennie Miskolcon és miért nem Kocsonyafesztiválnak.
Megismételjük továbbá azt a kérésünket, amire szintén nem kaptunk választ. Kérjük, hogy Polgármester Úr biztosítson egy megfelelő felszereltségű és befogadóképességű helyszínt, ahol a fórum lebonyolítható.
Emlékeztetjük ugyanakkor Polgármester Urat, hogy a levelünkben mi nyilvános fórumot, beszélgetést kezdeményeztünk és nem vitát. Nem vitát szeretnénk, hanem válaszokat. Válaszokat a miskolciak kérdéseire.
Miskolc, 2014. január 12.
„Maradjon a Kocsonyafesztival a helyén, Miskolcon!” Facebook csoport tagjai

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek