2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

A kormány készül a választásra: már a közösségi médiát is megrendszabályoznák

Cenzúrával kezdené a tavaszi ülésszakot az igazságügyi miniszter. Varga Judit éppen a hivatalos Facebook-oldalán jelentette be, hogy egy új törvényjavaslattal rendre akarja utasítani a Facebook-ot és társait.

A közösségi médiának hatalmas szerepe van a közvélemény formálásában, nekünk, ellenzékieknek pedig jóformán nem is maradt más, mint az online tér. A közszolgálatiság megszűnt, az MTVA a kormány szócsöve lett, akárcsak a szintén felsőbb utasításra dolgozó, fideszes propagandisták által vezérelt TV2, HírTV, Origo vagy éppen a Magyar Nemzet néven megjelenő újság. A jövő évi választások közeledtével a még nem kizárólag általuk uralt és kézivezérelt felületeket is bekebeleznék, felügyelnék és szabályoznák.

A miniszter azt ugyan nem fejtette ki, hogyan is képzeli el tárcája ezt az új szabályozást. Annyit ugyanakkor leírt, hogy ők semmi mást nem szeretnének elérni a nagy tech cégekkel szemben, mint – idézem – a törvényes, átlátható és ellenőrizhető működést.

Kedves Varga Judit! Mi sem szeretnénk mást, csak ezeket! Szeretnénk, ha minden állami cég törvényesen, átláthatóan és ellenőrizhetően működne! Szeretnénk, ha a törvényesség, az átláthatóság és az ellenőrizhetőség vonatkozna a magyar állami médiára, a kormányközeli jóbarátok üzleteire, a fideszes haverok mutyijaira, és urambocsá’ Önökre, az ország kormányára is!

A megrendszabályozást tehát kezdjük Önökkel!

P.S.: Gratulálunk a többszörösen bravúros ingatlanvásárláshoz!

Farkas Krisztina, a Jobbik szóvivője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek