2024. 06. 24. hétfő

Iván
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

A kormány betiltotta a fejlődést

– A DK adókedvezménnyel ösztönözné a megújuló energiaforrások kihasználását
Azok után, hogy az Orbán-kormány az egész világon egyedülálló módon különadót szabott ki a napelemekre, most törvényben tilthatja meg a szélerőművek építését. Eddig az energiahatóság adhatott ki engedélyt szélerőmű építésére, most már csak a kormány. Európában százasával építettek szélerőműveket az elmúlt években, hazánkban 10 éve egyetlen darab sem épült.
Az Orbán-kormány láthatóan pontosan tudja, hogy Paks2 csak drága áramot fog termelni, ezért törvényben tiltja meg a konkurenciát az energiapiacon. Ez energiapolitikai szempontból a jövő és a fejlődés betiltásával egyenlő, hiszen Európa energiafogyasztását évről-évre nagyobb arányban fedezik megújuló energiával. A napelemek különadóztatásával és a szélerőművek tiltásával a kormány ideig-óráig talán el tudja hitetni, hogy szükség van az elavult és rekord-drága Paks2-re, de ezzel hosszú távon azt eredményezi, hogy egész Európában Magyarországon lesz a legmagasabb az áram ára.

A Demokratikus Koalíció szerint szégyen, hogy a kormány törvényben lehetetleníti el a fejlődést és az olcsóbb áram lehetőségét. A DK a Sokak Magyarországa program szerint nem eladósítaná, hanem felkészítené a jövőre a következő nemzedékeket: adókedvezménnyel ösztönöznénk a szélerőművek építését, hogy 2025-re az ország energiafogyasztásának negyedét megújuló energiával fedezze.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…