2024. 04. 21. vasárnap

Konrád
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

A jogsértések felszámolásáért felül kell vizsgálni a földpályázati rendszert

Bár több tucat példa bizonyítja, hogy a Fidesz a haveri körök kifizetésére használja a termőföldet, Kajászó esete azért különleges, mert itt bizonyított a konkrét jogsértés. Egy magánszemély birtokában ugyanis maximum 300 hektár nagyságú és 6000 aranykorona értékű földterület lehet, a hírhedt Fidesz-közeli nádfedő azonban több mint 8000 aranykorona értékű földre tette rá kezét. A kajászói gazdák csak az után fordultak a Jobbikhoz, hogy minden más lehetőséget (Nemzeti Földalap, helyi képviselők) kimerítettek, és semmilyen visszajelzést nem kaptak. Mivel a Jobbik megalakulása óta következetesen képviseli a gazdák érdekeit, képviselői mindent megtesznek, hogy hozzáférjenek a titkosított pályázati dokumentumokhoz, ám a hatóságok hátráltatják az adatszolgáltatást.

A Jobbik több olyan esetről is tud (mind az MSZP, mind a Fidesz kormányzása idejéből), amikor a pályázatokkal az államot komoly kár érte, itt egyszerű bírósági eljárással megsemmisíthetők a szerződések. Továbbá a nemzeti erő több olyan Fidesz-közeli nagy cégről is tud, amelynek az elmúlt két évben lejárt a bérleti ideje, mégsem adták át bérelt földterületeiket, és az erről szóló dokumentációt is visszatartják.

A Jobbik kormányra kerülése esetén azonnal nekilát a mutyikkal terhes földpályázati rendszer felülvizsgálatához, amely a teljes, 470 ezer hektáros területre ki fog terjedni.

Magyar Zoltán országgyűlési képviselő

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Miskolc mind a 18 körzetében indít képviselőjelöltet az önkormányzati választásokon a Mi Hazánk. Jómagam képviselő- és polgármesterjelöltként is megmé…