2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

A Jobbik üdvözli Kovács Béla mentelmi jogának felfüggesztését

A Jobbik Magyarországért Mozgalom szerint az Európai Parlament Jogi Bizottságának már régen javasolnia kellett volna Kovács Béla mentelmi jogának felfüggesztését.

Kovács Béla többször is jelezte a bizottságnak valamint a széles közvéleménynek, hogy nem kíván élni a mentelmi jogával és hogy annak felfüggesztését ő maga kéri. Ez a Jobbikban egyébként is alapvető gyakorlat, a mentelmi jogot eltörölnénk, a többi párttól eltérően mi soha nem bújtunk ezen intézmény mögé. A Jobbik az eljárás minden szakaszában, minősített adatok hiányában már a Nemzetbiztonsági Bizottság ülésén is teljes nyilvánosságot és átláthatóságot követelt az ügyben, amelyet a fideszes többség a mai napig akadályoz. A vélt bizonyítékokat még mindig nem ismerjük, csak a sajtóba kiszivárgott, többször módosított vádakat.

Másfél év után született meg végre a bizottsági döntés, bízzunk benne, hogy az Európai Parlament gyorsabban dönt, és mihamarabb kiderül az igazság, Kovács Béla pedig végre tisztázni tudja magát a független magyar bíróság előtt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…