2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

A Jobbik továbbra is elutasítja az afganisztáni háborút

A Jobbik továbbra sem támogatja azt, hogy Magyarország részt vegyen az amerikai érdekekből indított afganisztáni háborúban – jelentettem ki a parlament ülésén annak kapcsán, hogy a Fidesz-kormány újabb négy hónappal hosszabbította meg a magyar helikopter-kiképzők afganisztáni jelenlétét.

Az előterjesztői expozéban a kormány képviselője kijelentette, hogy magyar nemzeti ügy részt vennünk a katonai megszállásban. Ezzel a kijelentéssel a Jobbik Magyarországért Mozgalom kivételével az Országgyűlés valamennyi pártja egyetértett, köztük az önmagát zöldpártként meghatározó LMP is. Ez azért furcsa, mert Európa hozzájuk hasonló pártjai közül több elutasítja az iraki mellett az afganisztáni háborút is.

Említést tettem még arról is, hogy miközben a Honvédség rekord alacsony költségvetéssel kénytelen működni, addig amerikai kérésre, rengeteg pénzért, azonnal meghosszabbítjuk a katonai jelenlétünket. Azért elfogadhatatlan ez, mert eközben a honi helikopterflotta kritikus állapotban van. Az pedig különösen arcpirító, hogy mindezért a magyar áldozatvállasért az amerikai fél „ajándékként”, 100 milliárd forintért ajánl fel „ingyen” 30-40 éves, kiszuperált helikoptereket.

A Jobbik szerint az atlantista, amerikai érdekeket feltétlenül követő magatartásnak és kormányzati hozzáállásnak véget kell vetni, és a magyar katonákat azonnal haza kell hozni Afganisztánból.

Németh Zsolt országgyűlési képviselő

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…