2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • A Jobbik támogatja a közszolgálati dolgozók illetményalap-emelést követelő demonstrációját

A Jobbik támogatja a közszolgálati dolgozók illetményalap-emelést követelő demonstrációját

A Jobbik egyetért a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete demonstrációjával, mely követeli, hogy a 2008. január 1-jén, azaz csaknem hat éve 38 650 forinton befagyasztott köztisztviselői illetményalapot az azóta mért pénzromlás mértékével, 20 százalékkal emeljék meg. A közszféra béreinek kumulált vásárlóértéke viszont még ennél is nagyobb mértékben csökkent, ugyanis a tervezett inflációval jövőre 25 százalék fölé emelkedik. Sőt, a közalkalmazotti bértábla alsó fokozatai egészen „E” kategóriáig a mai napig nem érik el még a kötelező minimálbért sem! A radikális erő a közszféra bérrendezésének tervét augusztus elején határozati javaslatban terjesztette az Országgyűlés elé. Az illetékes bizottságban a fideszes Vas Imre azzal érvelt a jobbikos előterjesztés ellen, hogy az akkor benyújtott költségvetési tervezetben ez szerepel, tehát az indítvány okafogyottá vált. Ám a 2014-es büdzsé tervezetében az illetményalapot annak ellenére nem tervezi emelni a Fidesz, hogy az IMF-hitel erre vonatkozó megkötése alól – annak visszafizetése miatt – megszabadultunk.

A Jobbik tovább fog küzdeni a közszolgálatban dolgozók méltányos bérrendezéséért, így a költségvetés vitája során módosító indítványokkal akarjuk kikényszeríteni az évek óta húzódó illetményemelést. Az egzisztenciális biztonság nagyban segítené mind a közszolgálatban dolgozók pályán maradását, mind a fiatalok közigazgatási karrierjének építését. Ha Magyarország jobban teljesít, akkor ennek a bérekben, illetményekben is meg kell mutatkoznia!

Bertha Szilvia és Z. Kárpát Dániel, a Jobbik országgyűlési képviselői

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…