2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

A Jobbik reméli, csak trollkodás marad a szingliadó

A politikának nem az a dolga, hogy beletrollkodjon az emberek magánéletébe, hanem az, hogy olyan ösztönző, nem büntető, hanem jutalmazó programokat indítson, melyek a kívánt hatást elérik. Jelen esetben ez gyermekvállalás ösztönzése, a minél több nagycsalád létrejötte.
Ezeket a célokat a kisebbik kormánypárt őrült elképzeléseivel lehetetlen megvalósítani. Visszás az a helyzet, hogy míg a XX. századi pártok politikájának eredményeképpen a reálbérek a ’70-es évek szintjére estek vissza, az országból pedig tömegesen menekülnek az emberek, a politikusok meg akarják mondani, ki mekkora családot tervezzen, hány gyermeket vállaljon.

Agyrém és értelmezhetetlen a párkeresés költségeinek állami hozzájárulása. Netán az első randi költségeire gondoltak a kereszténydemokraták, amit számlával kellene igazolni, esetleg az italok kifizetésére vagy a diszkóbelépők ingyenessé tételére? Egy másik ötlet szerint 30 év felett szingliadót vezetnének be. Félő, hogy a kormány rögtön bevezetné a válásadót vagy a veszekedésadót is. Az pedig, hogy az állami szférában ne tölthessen be vezető pozíciót az a nő, aki nem szül legalább három gyermeket, mélységesen felháborító, innen már csak egy lépés a megtermékenyítő táborok létrehozása. Az is „remek” ötlet, hogy a fiatalok nyújtsanak segítséget a nagycsaládosoknak, vállalják terheik és örömeik egy részét. Utóbbi meglehetősen nehezen értelmezhető felvetés.

A Jobbik álláspontja szerint a KDNP-nek azonnal át kéne gondolnia, hogy valóban ilyen felvetéseket szeretne-e megvitatni. Tény, hogy demográfiai válság kellős közepén vagyunk, ám a társadalmat nem kötelező előírásokkal kell megváltoztatni, hanem támogatni, ösztönözni kell a gyermekvállalást, azért pedig senki sem lehet másodrendű állampolgár Magyarországon, mert nincs legalább három gyereke.

A kisebbik kormánypárt ötleteit viccnek is felfoghatnánk, ám az elmúlt években már több olyan felvetésük is elhangzott, melyeket először poénnak tartottak az emberek, ám később mégis jogszabály lett belőlük.

Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…