2024. 06. 12. szerda

Villő
1 EUR 395 HUF
1 GBP 469 HUF

A Jobbik nem enged: az elszámoltatást a nép nevében végig kell vinni!

Tegnap megszűnt Budai Gyula elszámoltatási biztos megbízatása, a Fidesz  sikeresen lezárt  elszámoltatásról beszél, az MSZP és a gyurcsányisták kárörvendően örülnek, hogy megúszták, az ország pedig rosszul jár. A Jobbik viszont továbbra is követeli a 2002-2010 közötti kártevők számonkérését, és tesz is ennek érdekében.
A közzétett számok egyértelművé teszik, hogy a kormány megbukott elszámoltatásból, mivel a szocialista-liberális kormányzatok nemzeti vagyont károsító, és emberek jogait sértő felelőseit nem tudta megbüntettetni. Annak ellenére sem, hogy erre a választási és kormányprogramban ígéretet tettek, és a társadalom négyötöde is erre szavazott, a kétharmad az elszámoltatás ígérete nélkül nem is lett volna meg.

Az elszámoltatás kudarcának legékesebb bizonyítéka, hogy a 8 éves országvesztő időszak bűncselekményeiért felelős egyetlen miniszter, állami vezető és haszonélvező sem került rács mögé: Demszky Gábor, Gyurcsány Ferenc és bűntársaik – ideértve a 2006-os szemkilövésekért és rendőri brutalitásért felelős rendőrvezetőket – még vád alá sem kerültek, a csekély számú feljelentés többségét elutasították. Az MSZP és a gyurcsányisták pedig egyre szemtelenebbek, miután eddig megúszták a felelősségre vonást a társadalom akarata és a Fidesz fogadkozása ellenére.

Számos ügy még folyamatban van, a Jobbik is következetesen és alkotó módon részt vett minden elszámoltatást célzó bizottság munkájában és tucatnyi feljelentést tett (Budapest Airport, MALÉV privatizáció, Club Aliga stb.), de az eljárások rendre elakadnak, a feltáró bizottságok rendre érdemi eredmény nélkül maradtak. Most arról beszélnek, hogy az elszámoltatás sikeresen lezárult, ami pedig nem sikerült annak az eltüntetett bizonyítékok az okai. Mi folyik itt? Kinek az érdeke? Egy biztos: a magyar embereknek nem, akik közül sokan csalódottak, és vannak, akik nem lepődtek meg, de felháborítja őket. Van egy csoport, akik azonban örülnek: a haszonélvezők. Rájuk nem csapott még le a jog.

A kormány nem mutogathat a rendőrségre és az ügyészségre, mivel a rendőrség a kormány irányítása alatt áll, a sok ügyet elszabotáló, így többek között a 2006-os rendőrterror bűneinek elévülését is megengedő ügyészség élén a Fidesz-KDNP által 2010 decemberében megválasztott Polt Péter áll. Mi tehát az akadály? Az ügyek elsöprő része még bíróságra sem került. Mindez arra enged következtetni, hogy a valódi elszámoltató szándék és vasakarat hiányzik a kormányerőknél.

A Jobbik követeli, hogy a nemzeti vagyont megkárosító és emberek szabadságjogait lábbal tipró szocialista-liberális felelősök végre bűnhődjenek, és amennyi elorzott nemzeti vagyont csak lehetséges szerezzünk vissza, mert a lopott holmi visszajár. Ezért követeljük a rablóprivatizáció felülvizsgálatát is, erre is tett vállalást a kormány, mégsem történt semmi. A Jobbik ennek érdekében tovább küzd: újabb feljelentéseket tesz, ahol csak lehet és az Országgyűlésben folyamatosan elszámoltatja az elszámoltatás elmaradásáért felelősöket is.

Az elszámoltatást nem leállítani, hanem felpörgetni kell: erre specializált, optimális szakmai és pénzügyi erőforrásokkal rendelkező ügyosztályokat kell felállítani a rendőrségen és ügyészségen belül, új elszámoltatási biztos kell, aki minden tudását és energiáját ennek a küldetésnek a szolgálatába tudja állítani. A kormány felelőssége, hogy a “kitalicskázott” és ellopott közvagyont visszaszerezze és a bűnösök megbüntetését jogállami eszközökkel elérje.

Gaudi-Nagy Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …