2022. 05. 28. szombat

Emil, Csanád
1 EUR 393 HUF
1 GBP 463 HUF

A Jobbik megvédené a polgárok pénztárcáját

A Jobbik nem először hangsúlyozza, hogy az indokoltnál sokkal gyengébb forintárfolyam száz- és ezermilliárdokba kerül a magyar adófizetők számára. Köztudott ugyanis, hogy ez a jelenség hallatlanul megdrágítja az importtermékeket, hiszen minden euró fejében több forintot kell fizetni. Így drágul meg az ideális árfolyamhoz képest az iPhone mintegy 30-40 ezer forinttal, de ami sokkal többeket, mindenkit érint: minden külföldről behozott élelmiszer, így az import tej, a gyümölcs vagy a kávé is.
Az Orbán-kormány képviselői számtalanszor hangsúlyozták, hogy a gyenge forint jó az “exportáló magyar cégeknek”, ugyanakkor emlékezetnénk arra, hogy az exportot jellemzően a hazánkban működő multicégek bonyolítják le, s sajnos igen ritkán találkozunk világpiaci sikereket befutó magyar startupokkal…
A mai, rekordmagas forintárfolyamért nemcsak a kormányt tesszük felelőssé, ez szakmaiatlan is lenne. Ugyanakkor elvárjuk, hogy a kabinet közvetett eszközökkel hasson, még ha csak korlátozottan is tud, de legalábbis ne tegyen olyan nyilatkozatokat, amelyek mintegy üdvözlik a gyenge forintot. A Magyar Nemzeti Banktól pedig nagyon szívesen látnánk a piacot megnyugtató nyilatkozatot, mert az nem tartható, hogy a magyar polgárok fizessék meg az évtizedes mélyrepülés árát.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum