2024. 07. 17. szerda

Endre, Elek
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

A Jobbik kizárná a jogsértőket a rezsicsökkentésből Miskolcon

A Jobbik szerint a jelenlegi 10 százaléknál jóval nagyobb mértékben lehetne csökkenteni a rezsit Miskolcon, amennyiben az önkormányzat véget vetne az illegális közműhasználatnak. A radikálisok a rezsicsökkentést nem alanyi jogon, hanem érdem szerint biztosítanák, kizárva abból a jogsértőket. Az erről tartott sajtótájékoztatón Jakab Péter önkormányzati képviselő emlékeztetett: Miskolc közgyűlése döntött arról, hogy az önkormányzati ingatlanok bérlőire is kiterjeszti a rezsicsökkentést, melynek anyagi terhét a Miskolci Ingatlankezelő Zrt. állja. A párt ennek kapcsán kifogásolta, hogy az erről szóló rendelet azok számára is biztosítja a csökkentést, akik korábban önkényes lakásfoglalók voltak, illetve jelentős – akár milliós nagyságrendű – köztartozást halmoztak fel. A Jobbik ezeket a személyeket kizárná a lakásbérlés, és ezzel együtt az önkormányzati rezsicsökkentés lehetőségéből is. Ennek érdekében a párt rendeletmódosítást fog kezdeményezni, jelentette be Jakab Péter.

Emellett hangsúlyozta azt is, hiába hirdeti a rezsicsökkentést hatalmas győzelemként a Fidesz, ha a nem fizetők miatt a társasházak közös költsége évről évre egyre nagyobb mértékben emelkedik. Mint mondta, az elmúlt három évben a miskolciakat nemcsak a multik profitéhségétől, de az „ingyenélők” számláitól sem védte meg a Fidesz, melyeket a szolgáltatók mind mai napig folyamatosan rájuk terhelnek.

 „Miközben Miskolcon a kormánypárt egyenesen az ’56-os forradalomhoz hasonlítja a rezsiharcot, valójában nem történik egyéb, minthogy a miskolciak visszakapják egy töredékét annak, amit az elmúlt években mások helyett kellett kifizetniük – fogalmazta meg véleményét a Jobbik képviselője.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek