2023. 12. 10. vasárnap

Judit
1 EUR 382 HUF
1 GBP 446 HUF

A Jobbik kiáll a magyar állami vállalatok dolgozóinak bérkövetelése mellett

A 8 plusz 7 évnyi szocialista és fideszes uralomnak betudhatóan százezrekre tehető a magyar munkavállalói exodusban érintettek száma, így nem csoda, hogy itthon egyre nagyobb gondot okoz valamirevaló szakmunkást találni. Itt az alkalom, hogy a hazai elvándorlás fő felelősei jó példával járjanak elöl bérügyben, hiszen az állam jelentős munkaadó is. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelőn keresztül több mint 170 cégben van többségi tulajdonrésze, így ezeknél a vállalatoknál a kormányzat diktálja a bérpolitikát.

A saját oligarcháinak zsebét milliárdokkal degeszre tömő, a külföldi multicégektől pedig semmiféle támogatást nem sajnáló kormányzatok az elmúlt időszakban meglehetősen sanyarúan bántak az ország normális működésének szempontjából kulcsfontosságú szervezetek – a MÁV, az egykori Volán, a Magyar Posta, az állami víziközmű-szolgáltatók, valamint a rehabilitációs vállalatok – százezernyi dolgozójával. Emlékezetes: ahelyett, hogy az állam a bérfelzárkóztatást a saját vállalatainak munkásain kezdte volna, a Fidesz első négy éve alatt az inflációt mindössze pár százalékkal meghaladó mértékben emelték ezeknek a munkavállalóknak a bérét.

A Jobbik véleménye szerint az állami cégek jövője szempontjából alapvető fontosságú kérdés a szakemberhiány elmélyülésének megakadályozása. A szakképzett munkaerőt tudatos bérfelzárkóztatással meg kell tartani, ezért teljes körű politikai támogatásunkról biztosítjuk az eddig cselédbéren tartott magyar dolgozók jogos igényeit.

Ander Balázs országgyűlési képviselő, a Jobbik Munkavállalói Érdekvédelmi Munkacsoport vezetője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek