2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

A Jobbik kezdeményezte a gyermekvédelmi intézmények egyházi kezelésbe adását

A mai napon korábbi ígéretünk szerint elküldtem a Pest Megyei Közgyűlés soron következő ülésére azt az előterjesztést, amelyben kezdeményeztem a Pest megyei gyermekvédelmi intézményeknek a Szeged-Csanádi Egyházmegye fenntartásában működő Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Intézmény részére történő átadását.
Korábban az Egyházmegye képviselői jelezték, hogy átvennék ezeket az intézményeket, melyet a Jobbik közgyűlési képviselőcsoportja is örömmel fogadott, hiszen már két megyében is sikeresen működtetik a gyermekvédelmi ellátást, s az egyházaknak járó közel kétszeres állami normatíva eredményeként a jelenleginél mindenképpen emberségesebb és sokkal színvonalasabb körülmények között tudna az Egyházmegye gondoskodni a gyermekekről. Az átadás természetesen csak jogilag érintené az intézmény közalkalmazottait, javaslatunk szerint őket a Szeged-Csanádi Egyházmegye a jogszabályi előírásoknak megfelelően továbbfoglalkoztatná.

A Jobbik képviselőcsoportja őszintén reméli, hogy a Közgyűlés képviselői támogatják a jelenleg tarthatatlan helyzet rendezésére tett javaslatunkat.

Varga Zoltán Péter, a Jobbik Pest megyei frakcióvezető-helyettese

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…