2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • A Jobbik elfogadhatatlannak tartja a tisztességtelenül szerzett jövedelmek zsebretételét

A Jobbik elfogadhatatlannak tartja a tisztességtelenül szerzett jövedelmek zsebretételét

A Jobbik továbbra is szükségesnek tartja, hogy az ex-BKV-s Szalainé Szilágyi Eleonóráéhoz hasonló, a közerkölcsöt és a társadalom igazságérzetét sértő, arcátlanul magas végkielégítéseket az állam visszamenőleges hatállyal szankcionálja. Meg kell találni a módját annak, hogy Magyarország az államkassza hiányát részben az ilyen, minden tisztességet nélkülöző, irritálóan magas, politikai színezetű lelépési és hallgatási pénzek visszavételéből fedezze. Azt azonban a kormánynak be kell látnia, hogy a 98 százalékos különadóról szóló törvény aránytalanul sok tisztességes kisembert is sújt, akiknek a most megsemmisített törvény alapján több százezer forintot kellene befizetnie. Ezek az emberek akár több évtizedes közszolgálat után leépítések, elbocsátások révén kerültek az utcára az utóbbi években. Közülük sokan a mai napig nem találtak stabil munkahelyet, megélhetésük ingatag, hitelválságban és rezsielmaradásban szenvednek. Számukra ennek a tisztességesen megszerzett jövedelemnek a megadóztatása az utolsó lökés lenne a szakadék szélén.

Ezért a Jobbik a héten törvénymódosító javaslatot nyújtott be, melyben kezdeményezi, hogy a tisztességesen, munkaviszonyt szabályozó törvény, illetve kollektív szerződés alapján szerzett jövedelmekre ne vonatkozzon a különadó-törvény hatálya.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…